Veşti proaste pentru români! Adio vacanţe all-inclusive în Grecia

Ultima actualizare:

    În Grecia există sute de hoteluri all-inclusive. Printre ele, complexul Blue Domes din Kos, de cinci stele, unde o noapte costă 110 eurofoto: bluedomes.mitsishotels.com
În Grecia există sute de hoteluri all-inclusive. Printre ele, complexul Blue Domes din Kos, de cinci stele, unde o noapte costă 110 eurofoto: bluedomes.mitsishotels.com

Noul lider al guvernului elen, Alexis Tsipras, a declarat război pachetelor all-inclusive, pe care le consideră nocive pentru economia locală.

Sejururile cu băuturi şi bufetele nelimitate au adus Greciei 2 miliarde de dolari anul trecut, dar Tsipras crede că ele "îndepărtează turiştii de economia locală" pentru că îi ţine în hotel şi departe de micile afaceri, conform dailymail.co.uk.

Alexis Tsipras e împotriva vacanţelor all-inclusive, care aduc Greciei 2 miliarde de dolari anual
Alexis Tsipras e împotriva vacanţelor all-inclusive, care aduc Greciei 2 miliarde de dolari anual

El a propus ca acest tip de turism, care s-a dezvoltat în Grecia în ultimii ani, să fie redus drastic. 

Contractele de vânzare a terenurilor publice dezvolatorilor de complexuri turistice ar putea fi interzise, iar valoarea TVA-ului ar putea fi mărită pentru proprietarii hotelurilor deja existente. 

"Nu vrem să continuăm cu un model saturat de exploatare intensivă a turismului", a declarat Tsipras.

Noul regim susţine că nu vrea să interzică direct vacanţele all-inclusive, dar vrea să încurajeze o trecere de la acest tip de sejur la modelul tradiţional de vacanţă în care turiştii apelează la baruri şi restaurante locale. 

În Grecia există sute de hoteluri all-inclusive, atât pe insule, când şi pe continent. Populare în rândul familiilor care vor să o vacanţă de vis cu un buget redus, ele sunt un coşmar pentru micii afacerişti care dau familiment. În locul restaurantelor locale, turiştii preferă să stea în complex, unde nu mai au de plătit nimic în plus. 

Preşedintele Confederaţiei de Turism Elene, Andreas Andreadis, a declarat că mărirea taxelor ar fi un fel de sinucidere pentru Grecia. 

Un sejur all-inclusive de o săptămână, oferit de agenţiile de turism din România, costă între 200 şi 600 de euro, în funcţie de hotel (trei, patru sau cinci stele). 

Tsipras, cel mai tânăr prim-ministru grec în peste 150 de ani

Syriza, partidul antiausteritate radical de stânga, a câştigat alegerile legislative de duminică, 25 ianurie, din Grecia, cu 36% din voturi. Liderul acestuia, Alexis Tsipras, a fost primit ca un erou de greci, care nu-l mai voiau la guvernare pe premierul de centru dreapta Antonis Samaras (63 de ani).

Tsipras (40 de ani), a fost desemnat premier, devenind cel mai tânăr prim-ministru grec în peste 150 de ani.

El a promis că va renegocia reeşalonarea împrumutului de la Banca Europeană şi Uniunea Europeană de 240 de miliarde de euro şi va răsturna multe din reformele din 2010, cerute de creditorii din UE pentru a menţine Grecia pe linia de plutire. Tsipras le-a promis grecilor că va negocia cu Germania în interesul lor luând în calcul inclusiv ieşirea din Zona Euro, din care face parte.

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net