A vâslit 7.403 km timp de 93 de zile să treacă Atlanticul

Ultima actualizare:

    Barca nu este dotată  cu motor sau pânze
Barca nu este dotată cu motor sau pânze

Nu a văzut uscatul timp de 93 de zile, în schimb s-a întâlnit cu rechini uriaşi şi a călărit valuri de aproape 20 de metri înălţime! Iată povestea sud-africanului care a plecat din Maroc şi a traversat Atlanticul, până în Antigua.

A stat pe apă 93 de zile, a vâslit de exact 2.001.852 de ori şi a mâncat doar hrană rece de la conserve timp de trei luni.

simeon stalpnicul png

Într-un interviu acordat National Geographic, Bertish a povestit: „M-am întâlnit cu toate vietăţile posibile şi imposibile.


    Pe Ocean  a suportat  temperaturi  de 38 grade  Celsius
Pe Ocean a suportat temperaturi de 38 grade Celsius

Pe sub mine a înotat Marele Rechin Alb şi o balenă mi-a făcut duşul de dimineaţă într-una din zile”. De meserie surfer profesionist, Chris Bertish, de 42 de ani, a trebuit să vâslească stând în picioare 12-15 ore pe zi, pentru că barca de 6 metri pe care şi-a confecţionat-o singur nu îi permitea să se „tolănească”.


    După 70 de zile, simţea  că vrea să renunţe
După 70 de zile, simţea că vrea să renunţe

Ambarcaţiunea cântăreşte 613 kg şi în partea din faţă este dotată cu un mic spaţiu de stocare pentru apă, provizii şi un mini-dormitor. Tot în „papuc” Bertish şi-a amenajat şi un centru de comandă dotat cu radio, GPS, telefon prin satelit, radar şi un aparat de desalinizare a apei oceanice.Pe întreaga durată a călătoriei lui, sud-africanul a ţinut legătura cu suporterii săi prin intermediul unui jurnal postat pe Internet.


    Joi, 9 martie,  a ajuns în Antigua
Joi, 9 martie, a ajuns în Antigua

Pentru că bărcuţa putea fi uşor răsturnată de siajul unui vas de croazieră, Bertish a avut grijă să emită semnale de atenţionare pe întreaga durată a aventurii lui. „După 70 de zile îmi venea să renunţ. A fost momentul critic al călătoriei. Din fericire, atunci au început furtunile şi valurile de peste 20 de metri înălţime, care m-au obligat să fiu alert, atent şi tot timpul în gardă. Asta mi-a mai reglat starea de spirit”, a povestit Bertish, care a plecat din Agadir, Maroc, la finele lui 2016 şi a ajuns joi în Antigua.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
4 baza Sinaia jpg
Tudor Arghezi
image
actualitate.net
image
actualitate.net