A avut loc prima dezbatere electorală dintre Hillary Clinton și Donald Trump! Ce s-a discutat

Ultima actualizare:

    Hillary Clinton și donald Trump se vor confrunta în cadrul primei dezbateri televizateFoto Getty
Hillary Clinton și donald Trump se vor confrunta în cadrul primei dezbateri televizateFoto Getty

În State Unite, luni seara, 26 septembrie, a avut loc prima dezbatere televizată dintre Hillary Clinton și Donald Trump, care candidează pentru președinția SUA. Mass-media americane se așteaptă ca dezbaterea să atingă un record de vizualizări. Așa cum ne-a obișnuit, candidatul republican a fost zgonotos și temperamental. În schimb, candidata democrată a fost calmă și superioară în multe momente esențiale ale confruntării.

UPDATE Dezbaterea a fost sub așteptările jurnaliștilor și analiștilor politici. Cu toate acestea, această confruntare poate avea un rol foarte important în alegerea viitorului președinte al Statelor Unite ale Americii, întrucât cei doi cadidai sunt la o distanță de doar câteva procente unul de celălalt.

Donald Trump și Hillary Clinton au dezbătut teme economice, au vorbit despre relațiile internaționale, despre rasism, în contextul tensiunilor care au apărut după ce polițiștii americani au împușcat mai multe persoane de culoare neînarmate, despre certificatul de naștere al lui Obama, dar și despre situația din Irak și Libia.

Donald Trump a promis că planul său de creștere a economiei include „reduceri extraordinare ale taxelor”, procedură ce va crea locuri de muncă „nemaivăzut de la Ronald Reagan”. Hillary Clinton i-a tăiat promisiunea imediat: „Nu așa vom crește economia. Programul lui Trump este, de fapt, cea mai extremă versiune: de reducerile taxelor ar beneficia doar câteva procente dintre americani, adică bogații”.

Legat de relațiile internaționale, Trump a declarat că „SUA nu poate fi jandarmul lumii și că nu își poate permite să apere japonia”. Republicanul consideră că cea care ar trebui să se ocupe de amenințarea nord-coreeană este China.

Hillary Clinton a avut altă părere: „Japonia și Coreea de Sud, dar și ceilalți aliația ai Statelor Unite vor avea parte de sprijinul american în conformitate cu tratatele de apărare existente.

Trump: „Hillary nu are aspectul unui președinte”

În stilul său caracteristic, Donald Trump a ținut să se ia și de aspectul fizic al contracandidatei lui, susținând că Hillary Clinton „nu are aspect de președinte” și că nu are energia și vitalitatea necesară pentru a conduce SUA.

Hillary a rămas pe poziții: „Ca vicepreședinte, am călătorit în 112 țări și am negociat acorduri de pace, de încetare a focului. Am petrecut chiar și 11 ore în fața unui comitet al Congresului. Când va face și Trump acest lucru, atunci să-mi vorbească de rezistență și energie”.

Hillary Clinton, candidata din partea Democraților și Donald Trump, candidatul republican, se vor confrunta în cadrul a trei dezbateri în perioada următoare, informează Ziare.com. Luni, 26 septembrie, a avu loc prima dezbatere, urmând ca pe 18, respectiv 19 octombrie să aibă loc și celelalte două. Statisticile estimează că în jur de 80 și 100 de milioane de americani au urmărit prima confruntare, care a fost difuzată live și pe unele rețele de socializare.

Potrivit site-ului oficial al alegerilor prezidențiale din Statele Unite, acestea vor avea loc pe 8 noiembrie. Dezbaterea a fost găzduită de universitatea Hofstra, din New York, în intervalul orar 21.00 și 22.30, ora locală - respectiv începând cu ora 4.00 am, ora României.

Toate site-urile americane de știri, Youtube și twitter vor transmite live dezbaterea dintre Hillary și Trump.

Sondajele arată o luptă strânsă între Hillary și Trump
Sondajele arată o luptă strânsă între Hillary și Trump

Sondajele arată o luptă strânsă între cei doi candidați

Potrivit sondajelor oferite de The New York Times, deși șansele de câștig ale lui Hillary Clinton par superioare lui Donald Trump, avansul său s-a cam erodat în ultima perioadă, în timp ce candidatul republican a crescut în sondaje, păstrând în continuare o valoare inferioară, dar cu o diferență de doar două procente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net