Urmaşii fondatorului IKEA nu vor avea acces la averea tatălui! Care este motivul

Ultima actualizare:

    Urmaşii fondatorului Ikea nu vor avea acces la averea uriaşă Foto: Twitter
Urmaşii fondatorului Ikea nu vor avea acces la averea uriaşă Foto: Twitter

Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, a murit săptămâna trecută, lăsând în urmă a opta cea mai mare avere din lume, estimată la 58,7 miliarde de dolari, potrivit indexului miliardarilor realizat de Bloomberg. Cu toate acestea, niciun membru al familiei sale nu va primi o parte din imensa avere a lui Ingvar.

Kamprad a înfiinţat IKEA la vârsta de 17 ani şi a transformat-o într-unul dintre cei mai mari retaileri la nivel mondial. Chiar dacă era unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, Kamprad era cunoscut pentru viaţa sa destul de austeră pentru o asemenea situaţie materială: economisea fiecare bănuţ şi purta haine second hand.

 Omul de afaceri suedez a locuit într-o casă obşinuită, a fost mare fan al chifteluţelor produse şi vândute de IKEA, preferând de fiecare dată să zboare la clasa economică în dauna clasei întâi. Aşadar, nu este o surpriză faptul că omul de afaceri s-a gândit foarte bine ce se v-a întâmpla cu averea sa după ce va trece în nefiinţă, iar decizia lui poate fi considerată inedită de către unii. 

Niciun memebru al familiei sale nu va primi moştenire, iar bogăţia sa va fi distribuită în aşa fel încât conceptul Ikea să supravieţuiască pe o perioadă cât mai lungă de timp. Astfel, cea mai mare parte a averii miliardarului nu va merge la copiii săi, deoarece majoritatea magazinelor Ikea sunt deţinute de Fundaţia Stichting Ingka - o organizaţie olandeză. Scopul principal al entităţii olandeze este de a dona fonduri către caritate şi de a susţine inovaţia în design. Ea este, de fapt, controlată de Fundaţia Interogo din Liechtenstein iar filiala sa, Inter Ikea, este franciza la nivel mondial Ikea, relatează Adevărul. Aşadar, membrii familiei lui Kamprad nu vor avea niciodată control asupra companiei Ikea, dar vor primi sume modeste din partea grupului Ikano. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net