Un prinț din Arabia Saudită, executat pentru uciderea unui prieten

Ultima actualizare:

    Un prinț saudit a fost executatFoto: dailymail.co.uk
Un prinț saudit a fost executatFoto: dailymail.co.uk

Prințul Turki bin Saud al-Kabir al Arabiei Saudite a fost executat după ce a împușcat mortal un bărbat într-o încăierare. Metoda de execuție este deocamdată necunoscută, dar cei mai mulți dintre cei condamnați la moarte sunt decapitați cu sabia.

Prințul a pledat vinovat la acuzațiile aduse și a recunoscut că și-a împușcat compatriotul, după ce între ei a izbucnit o ceartă aprinsă într-o tabără din deșert, cu trei ani în urmă. Când al-Kabir a realizat că victima era un prieten și coleg, prințul a informat poliția. Familia celui ucis a primit o sumă importantă drept daune pentru pierderea suferită și pentru a nu cere condamnarea la moarte a prințului, dar a refuzat, notează cei de la The Independent.

“Guvernul este hotărât să mențină ordinea, să stabilizeze siguranța și să implementeze în justiție regulile prescrise de Allah”, a spus ministrul saudit de Interne într-un comunicat oficial.

Familia regală din Arabia Saudită numără mii de membri, dar asemenea acte nu se întâmplă prea des. Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al lui Faisal bin Musaid al Saud, condamnat la moarte pentru asasinarea unchiului său, Regele Faisal, în 1975. Numai anul trecut, Arabia Saudită a executat 158 de persoane. Numai Iranul și Pakistanul au avut mai multe senținte la activ. China nu este inclusă în acest top al terorii.

image
image
image
image
image
image
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net