Un nou caz Volkswagen? Renault, luată în vizor din cauza emisiilor

Ultima actualizare:

    Renault susţine că nu a folosit soft-uri pentru a trişa testele de emisiiFoto: Getty
Renault susţine că nu a folosit soft-uri pentru a trişa testele de emisiiFoto: Getty

Renault se confruntă cu probleme serioase după ce poliţia a efectuat o serie de raiduri la mai multe sedii ale companiei. Acţiunile firmei au scăzut cu 20%, înainte de a-şi reveni şi a scădea din nou cu 10%.

Investigatorii au efectuat cercertări în cadrul companiei Renualt, după ce au apărut suspiciuni că şi firma franceză ar fi trişat la testele pentru emisii, la fel ca Volkswagen. Totuşi, Renault a subliniat că nu s-au găsit dovezi care să sprijine acuzaţiile, conform bbc.com.

În declaraţia oficială dată presei de către compania franceză se arată că oamenii legii “au decis să conducă o anchetă la faţa locului, pentru a confirma definitiv că nu există probleme”.

Ancheta s-a desfăşurat la sediile Renault din Lardy şi Guyancourt.

Conform sindicatului Renault, poliţiştii au luat calculatoarele personale ale mai multor directori. Raidurile au vizat mai multe unităţi de control şi au avut legătură cu scandalul de la Volkswagen.

Compania Volkswagen a recunoscut că maşinile fabricate de ei aveau softuri pentru a trişa la testele de emisii, la sfârşitul lunii septembrie. În zilele ce au urmat, mai multe companii au declarat public că maşinile lor respectă standardele şi nu au fost modificate pentru a trişa la teste. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
autobuz stb 336 foto shutterstock
ASPA Arena 26 0 jpg
Kate Middleton jpg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
galionul San Jose, captură video
strada italia foto pixabay
mici jpg
Fabrica auto FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net