Un băiețel a fost ținut captiv doi ani de ISIS. Motivul? Se numește Messi

Ultima actualizare:

    Micul Messi a stat doi ani captivFoto: captură video
Micul Messi a stat doi ani captivFoto: captură video

Un copil pe nume Messi a trăit doi din cei cinci ani de viață într-o tabără ISIS, răpit de gruparea teroristă tocmai din cauza numelui pe care îl are. Băiețelul a fost răpit alături de mama și sora sa, în 2014, din Sinjar, Irak.

Fanaticii religioși le-au cerut membrilor familiei să-i schimbe numele “infidel” în Hassan și au cerut în nenumărate rânduri bani pentru a-l elibera pe micul Messi, pe sora și pe mama lui, cu toate că rudele lor nu aveau niciun ban.

După doi ani în care a trăit departe de ai săi, Messi a fost salvat și acum trăiește îmtr-o tabără de refugiați din Dohuk, din Kurdistanul irakian, notează Daily Mail. Anii de teroare și-au pus amprenta asupra puștiului, care de abia vorbește. Mai mult, nu se mai apropie de mingea de fotbal pe care o adora, ci preferă o pușcă de jucărie, iar de fiecare dată când aude numele Messi, dă din cap dezaprobator, cu teamă.

Mii de femei și copii au fost capturați de ISIS, în august 2014, când au luat cu asalt regiunea Sinjar. În jur de 3000 au fost salvați, dar foarte mulți încă trăiesc în teroare.

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net