Un aisberg de mărimea Luxemburgului a ucis 150.000 de pinguini

Ultima actualizare:

    Aisbergul este mai mare decât Luxemburgul.Foto GettyImages
Aisbergul este mai mare decât Luxemburgul.Foto GettyImages

În Antarctica, un imens aisberg a ucis în jur de 150 000 de pinguini Adélie și amenință să distrugă întreaga colonie din cauza că gigantul de gheață i-a blocat și nu mai pot pleca în căutarea hranei.

Cercetători din Noua Zeelandă și Australia au estimat că doar 10.000 de pinguini au supraviețuit în urma deplasării aisbergului, denumit B09B, și care acum a rămas blocat într-un golf, prinzându-I astfel ca într-o capcană.

Conform The Telegraph, Dacă aisbergul B09B nu se sparge sau nu se deplasează cât mai curând, se estimează că întreaga colonie rămasă de pinguini va dispărea în mai puțin de 20 de ani. Expansiunea masei de gheață le-a închis căile de acces către alte zone cu hrană.

Aisbergul se află în Cape Denison și are o dimensiune de peste 96 de kilometri și o suprafață de 1.120 de mile pătrate, mai mare chiar decât Luxemburgul.

S-au făcut monitorizări ale populației de pinguini din această regiune încă de la expediția de la începutul secolului XX a geologului și exploratorului australian Douglas Mawson (1882 – 1958). Acesta afirmase pe-atunci că era imposibil să stai în acele locuri din cauza zgomotului coloniei de pinguini.  Potrivit cercetătorilor contemporani, azi zona este cât se poate de liniștită, ceea ce demonstrează că numărul pinguinilor de aici a scăzut enorm de mult.

Pinguini Adélie
Pinguini Adélie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net