Uite cât gunoi a făcut într-un an!

Ultima actualizare:

    “Am aruncat la tomberon doar 3,4 kg  de resturi menajere”
“Am aruncat la tomberon doar 3,4 kg de resturi menajere”

De patru ani şi jumătate nu produce aproape deloc gunoi! Darshan Karwat, din Michigan, SUA, are mare grijă la ce produse cumpără ca să nu arunce nimic. Produce doar două pungi de gunoi pe an.

Originar din India, Darshan Karwat (29 de ani) lucrează la un laborator de la Universitatea Michigan şi a devenit cunoscut în întreaga lume pentru experimentul lui bizar. El spune că i-a venit ideea când a realizat că materialele nereciclabile distrug mediul înconjurător. De atunci, a început să renunţe la produsele de fast food, la hainele noi şi chiar la hârtia igienică. 

După primul an, gunoiul pe care l-a produs a cântărit doar 3,4 kilograme. A aruncat la tomberon numai două pungi de plastic cu resturi nefolosite. Anul următor, a strâns numai 2,75 kilograme de gunoi, mult mai puţin faţă de cantitatea de 680 de kilograme de gunoi cât aruncă, în medie, un american, anual, şi de atunci încearcă să adune şi mai puţin. 

simeon stalpnicul png

Gunoiul lui constă în principal din câteva pungi de chipsuri, dopuri de sticlă de lapte, etichete de fructe, sticle sparte. Nu mai cumpără alimente ambalate, bea lapte folosind aceeaşi sticlă pe care o spală, nu-şi mai cumpără haine, aparate, mobilă şi nici căni. Are o singură furculiţă, o lingură, o farfurie, un singur pahar şi un castron pe care le poartă peste tot pe unde merge. 

“Colecţionez biletele la concert, etichetele de plastic, pungile, cutiile de pastă de dinţi şi săpun, ca să nu arunc nimic. În loc de hârtie igienică folosesc bideul. Am fost crescut în India, unde eram obişnuiţi să consumăm cât mai puţin posibil”, spune Karwat. 

În România se aruncă cel mai puţin gunoi din UE

Un român produce 272 de kilograme de gunoi menajer pe an, adică cel mai mic volum dintre ţările Uniunii Europene, potrivit unui raport al Biroului Federal de Statistică (Destatis) al Germaniei de anul acesta. Cele mai mari cantităţi de gunoi pe cap de locuitor din Europa se înregistrează în Danemarca - 747 kilograme, Luxemburg - 653 kilograme şi Cipru - 624 kilograme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net