Uite cât gunoi aduni în 1.460 de zile!

Ultima actualizare:

    Sufrageria, plină  de sticle de plastic
Sufrageria, plină de sticle de plastic

V-aţi întrebat vreodată cât gunoi reciclabil consumaţi de-a lungul a patru ani? Francezul Antoine Repesse a găsit răspunsul: 800 kg de ziare, 1.600 de cutii şi sticle de lapte, 4.800 de role de hârtie igienică şi 3.850 de PET-uri de suc şi apă.

Artistul francez a lansat proiectul #365 Unpacked în 2011, când a vrut să atragă atenţia cu privire la salvarea mediului înconjurător. Antoine Repesse a ţinut morţiş să arate lumii întregi că salvarea Terrei începe din gospodăria fiecăruia.


    În patru ani se strâng  800 kg de hârtie
În patru ani se strâng 800 kg de hârtie

„Am fost interesat să văd cum consumăm resursele planetei cu fiecare obiect pe care îl cumpărăm. Dacă am recicla fiecare cu simţ de răspundere lumea ar fi mai bună”, a declarat francezul. Repesse a încetat să mai ducă gunoiul şi a păstrat în locuinţă toate resturile menajere pentru a-şi decora apoi încăperile.


    Sunt consumate 4.800 de role de  hârtie igienică
Sunt consumate 4.800 de role de hârtie igienică

După 1.460 de zile, el soţia lui şi cei doi copii ai familiei nu au mai încăput în propriul apartament. Şi asta pentru că strânseseră 800 kg de ziare, 1.600 de cutii şi sticle de lapte, 4.800 de role de hârtie igienică şi 3.850 de PET-uri de suc şi apă.


    Atâtea ambalaje  de alimente  congelate se strâng
Atâtea ambalaje de alimente congelate se strâng

„Ce trebuie să ştie lumea este că preţul unei cafele ar fi cu 45% mai mic dacă doar 25% din cele peste 7 miliarde de oameni ar recicla”, a calculat Repesse. El a evitat să strângă cutii de aluminiu, sticlă, cofraje de ouă, obiecte din plastic şi lemn. A menţionat însă faptul că la nivel mondial se aruncă anual la gunoi peste 2,06 tone de alimente, cantitate suficientă pentru a umple până la refuz douăzeci de Arene Naţionale de dimensiunile celei din Bucureşti.

Ştiaţi că...

  • un singur om produce zilnic 1,82 kg de gunoi
  • anual, o familie aruncă la gunoi 1,5 tone de resturi 
  • reciclând o singură doză de aluminiu, economisiţi suficientă energie pentru a ţine lumina aprinsă două nopţi la rând
  • numai în SUA, în fiecare an se aruncă la gunoi 28 de miliarde de sticle
  • la nivel european s-au aruncat la gunoi 30 de miliarde de cutii de aluminiu, a căror valoare de reciclare e de 500 de milioane de dolari
image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net