Ucis de poliţie că avea un pistol de jucărie

Ultima actualizare:
Tamir Rice, de 12 ani, din Cleveland, a fost împuşcat mortal pentru că nu a ridicat mâinile
Tamir Rice, de 12 ani, din Cleveland, a fost împuşcat mortal pentru că nu a ridicat mâinile

Tragedie în Cleveland! Un copil de 12 ani care se amuza cu un pistol de jucărie a fost ucis de un poliţist într-un spaţiu de joacă. Oamenii legii fuseseră chemaţi pe motiv că băiatul îndrepta arma spre trecători.

Copilul afroamerican, Tamir Rice, a fost împuşcat în stomac, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.30, de un agent care lucra în poliţie de numai un an. Băiatul, care se distra cu pistolul de jucărie, a decedat la spital o zi mai târziu.

Pistolul de jucărie
Pistolul de jucărie

Nenorocirea a avut loc într-o zonă de joacă în aer liber din Cleveland, statul Ohio. Un bărbat l-a văzut pe băiat stând într-un balansoar şi înspăimântând trecătorii cu arma falsă, care semăna foarte bine cu un pistol semiautomat airsoft cu bile, şi a sunat la poliţie. Doi oameni ai legii s-au deplasat în grabă la faţa locului şi i-au cerut puştiului să ridice mâinile. În loc să facă ce i s-a spus, Tamir a îndreptat mâinile spre centură să apuce pistolul. În acel moment, unul dintre agenţi a tras două focuri asupra băiatului. Primul glonţ nu şi-a atins ţinta, însă al doilea l-a rănit grav în abdomen. “Cine se gândea că va pleca aşa de curând? Avea întreaga viaţă înainte. La 12 ani, nu ştii ce faci”, a spus tatăl bietului copil, Gregory Henderson, jelindu-şi copilul. El nu înţelege de ce poliţiştii nu au găsit altă metodă să-l dezarmeze, dacă au crezut că avea un pistol adevărat. El este convins că puteau să folosească un taser (aparate de autoapărare cu electroşocuri-n.r.), în loc să-l ucidă, fiindcă băiatul nu a îndreptat pistolul de jucărie spre ei.


    Pistolul de jucărie
Pistolul de jucărie

În ziua de 9 august, după ce Michael Brown, un băiat de culoare de 18 ani, a fost împuşcat de poliţişti în orăşelul Ferguson, Missouri, au fost declanşate revolte care au durat peste o săptămână. Autorităţile se aşteaptă la proteste şi după moartea lui Tamir Rice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net