Turcia suspendă temporar Convenția Europeană a Drepturilor Omului

Ultima actualizare:

    Turcia a suspendat temporar Convenția Europeană a Drepturilor OmuluiFoto: Getty
Turcia a suspendat temporar Convenția Europeană a Drepturilor OmuluiFoto: Getty

Turcia a anunțat că suspendă temporar aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului, prin vocea vicepremierul Numan Kurtulmus. După ce președintele Recep Erdogan a anunțat miercuri seară, 20 iulie, că statul intră în stare de urgență pentru trei luni, autoritățile din Țara Semilunei au mai luat o decizie importantă.

Liderii de la Ankara și-au motivat decizia prin simplul fapt că și Franța a procedat la fel în urma atacului terorist din noiembrie 2015, notează The Independent. "Şi Franţa a declarat starea de urgenţă. Și ei au suspendat aplicarea articolului 15 din Convenţie", a declarat Numan Kurtulmus.

Articolul invocat spune că „în caz de război sau de alt pericol public ce ameninţă viaţa naţiunii, orice înaltă parte contractantă poate lua măsuri care derogă de la obligaţiile prevăzute de prezenta convenţie, în masura strictă în care situaţia o cere şi cu condiţia ca aceste măsuri sa nu fie în contradictie cu alte obligaţii care decurg din dreptul internaţional”.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net