Turcia a emis mandate de arestare pe numele a 42 de jurnaliști

Ultima actualizare:

    42 de mandate de arestare pe numele unor jurnaliști turciFoto: Getty
42 de mandate de arestare pe numele unor jurnaliști turciFoto: Getty

Acum mai puțin de două săptămâni, Turcia trecea prin momente dramatice și neașteptate. O facțiune a armatei a încercat să răstoarne regimul lui Erdogan și să preia puterea. Deși puciul a eșuat, consecințele se mai arată și acum. Aproape 300 de oameni au murit, iar peste 1400 au fost răniți.

Mii de persoane au fost arestate, din domenii diverse: armată și securitate, din sistemul judiciar, iar acum a venit și rândul jurnaliștilor. 42 de mandate de arestare au fost emise pe numele unor ziariști, informează The Guardian. Autoritățile îi consideră parte a planurilor de lovitură de stat, așa că a decis să-i chestioneze. Măsurile luate împotriva jurnaliștilor de regimul de la Ankara au atras mânia organizațiilor care luptă pentru drepturile omului.

Președintele Recep Erdogan a dat vina pentru încercarea de a-l da jos de pe scaunul puterii pe Fethullah Gulen, un fost aliat de-al său, în prezent mare dușman. Gulen a negat acuzațiile. "Este imposibil ca prin aceste metode (arestarea n.r.) să afli dacă un jurnalist a fost implicat într-un mod definitoriu în rețeaua lui Gulen sau în tentativa de lovitură de stat. Binmeînțeles că respectăm dreptul Guvernului de a investiga lovitura, dar trebuie respectate dreptul la libera expirmare, care este unul dintre principiile definitorii ale democrației. Asta se transformă într-o vânătoare de vrăjitoare și trebuie oprită", a declarat Erol Önderoğlu, reprezentantul turc al Organizației "Reporteri fără frontiere". 

image
image
image
image
image
image
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net