Trei români, dispăruți după atentatul de la Nisa. Unul dintre ei a fost găsit

Ultima actualizare:

    Atac NisaFoto: AP
Atac NisaFoto: AP

O familie de români a fost dată dispărută după atentatul de la Nisa, care a avut loc joi (14 iulie), de Ziua Națională a Franței. Nu se știe nimic despre soarta celor trei români. Există posibilitatea să se numere printre cei 84 de morți sau printre cei peste 200 de răniți.

UPDATE 18:00 Copilul a fost identificat în spital. Starea minorului este stabilă, are o contuzie pulmonară și o fractură la unul dintre picioare, dar și o lovitură la cap. Părinții săi sunt în continuare căutați. Ambasadorul României l-a vizitat pe micuțul identificat de rudele venite din România.

UPDATE 16.28 Familia de români a apărut pe un grup special creat pe Facebook pentru a-i găsi pe toți cei care nu au mai putut fi găsiți după atentat. Conform informațiilor de pe pagina SOS Nice, familia se numește Coman și locuiește în Austria.

Alți doi români au fost răniți în atentatul de la Nisa, dar aceștia sunt spitalizați, iar starea lor este bună.

„În continuarea comunicărilor referitoare la atacul de la Nisa, Ministerul Afacerilor Externe informează că, din sesizările primite de la familii, trei persoane de cetățenie română (soț, soție și un minor) care se aflau în zona Nisa la momentul producerii atacului nu au fost încă localizate. Autoritățile române, prin Ambasada României la Paris și a Consulatului General al României la Marsilia, depun eforturi pentru identificarea acestora. În cadrul demersurilor de căutare, se menține legătura cu Interpolul. Pe baza solicitărilor transmise oficial de ambasada României la Paris cu sprijinul Consulatul General de la Marsilia pentru identificarea familiei de cetățeni români, conform celor mai recente date furnizate de Celula de Criză franceză, printre minorii răniți a căror identitate nu a fost încă stabilită, care se află internați într-un spital pediatric din Nisa, se află și un minor care ar putea fi minorul român căutat. În acest context, echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Marsilia s-a deplasat de urgență la spital pentru efectuarea verificărilor asupra identității sale. Verificările sunt în curs. Precizăm că pe listele oficiale de persoane decedate sau rănite nu figurează până la acest moment persoane de cetățenie română în afara celor două persoane rănite, menționate în comunicatele anterioare. Operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze continuă. Ambasada României la Paris menține legătura permanentă cu Celula de Criză instituită la nivel interministerial la Paris, inclusiv cu Celula de Criză activată la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusă de ministrul de interne francez. Demersurile instituționale ale Celulei de Criză a MAE continuă în regim de permanență.”  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net