Tentative de sinucidere și probleme mintale pentru sirienii afectați de război

Ultima actualizare:

    O mulțime de sirieni se confruntă cu probleme de sănătateFoto: AFP
O mulțime de sirieni se confruntă cu probleme de sănătateFoto: AFP

Starea de asediu din Siria nu are efecte doar la nivel politic sau economic, ci și la nivelul stării de sănătate a populație. Nu vorbim doar despre rănile evidente pe care le suferă mulți sirieni, ci despre cele de la nivelul psihicului.

Extrem de sensibili la schimbările care se petrec în ultimul timp în țara lor, sute de cetățeni suferă de depresie și paranoia, amplificate de condițiile atroce în care-și duc traiul. Mai mult, cel puțin 13 persoane, dintre care șase adolescenți, au încercat să se sinucidă, notează The Independent, care citează Organizația Salvați Copiii.

Din iulie 2015, orașul Madaya, aflat la 40 de kilometri de capitala Damasc, se află sub asediul guvernului și al forțelor Hezbollah. În ianuarie 2016, un raport a scos la iveală că 65 de persoane au murit din cauza malnutriției și a foametei, după ce au fost forțați să mănânce insecte și plante. Din aprilie, niciun ajutor nu a mai fost primit în localitate.

În afara problemelor mintale, există și date cu privire la o epidemie de meningită. O profesoară din Madaya a declarat că efectele psihologice sunt devastatoare pentru copiii pe care-i are în clasă. "Când avem diverse activități, cum ar fi cântatul, elevii nu reacționează deloc. Nu râd așa cum ar trebui în mod normal. Desenează copii măcelăriți în război sau care suferă din cauza foametei. Nu avem nevoie de simpatia nimănui, avem nevoie de ajutor în această criză", a tras un semnal de alarmă profesoara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net