Sute de imigranţi au traversat, pe jos, graniţa austro-ungară

Ultima actualizare:

    400 de refugiaţi au trecut pe jos graniţa spre AustriaFoto: AFP
400 de refugiaţi au trecut pe jos graniţa spre AustriaFoto: AFP

Un grup de aproximativ 400 de imigranţi - aduşi cu autobuzul din Ungaria - a traversat în noaptea de vineri spre sâmbătă (4 spre 5 septembrie), pe jos, frontiera austriacă şi urma să ia, către Viena, un tren special închiriat de către autorităţile austriece, relatează AFP.

Gata, suntem în Austria?", a exclamat unul dintre ei, căruia nu-i venea să creadă, iar feţele marcate de oboseală ale tovarăşilor săi de drum - bărbaţi, femei şi copii - se luminau de bucurie.

Ei au parcurs pe jos, pe ploaie, drumul de aproximativ cinci kilometri de la postul de frontieră autorutier Nickelsdorf şi până la gara din satul cu acelaşi nume, de unde un tren special al companiei naţionale ÖBB urmează să-i ducă până la Salzbourg, în apropiere de frontiera germană, pe imigranţii care vor să-şi continue drumul până în Germania, potrivit mediafax.ro.

Cei care doresc să depună cereri de azil în Austria sunt invitaţi să intre într-o sală de concerte uriaşă, unde urmează să îndeplinească formalităţile, după care vor fi cazaţi.

Escortaţi de poliţişti, imigranţii sunt preluaţi în grijă de către Crucea Roşie. Traficul rutier pe autostrada şi drumul de acces către Nickelsdorf a fost oprit pe timpul tranzitului, a anunţat poliţia austriacă.

Viena a anunţat că se aşteaptă la sosirea a până la 3.000 de imigranţi sâmbătă dimineaţa. Ungaria a anunţat vineri seara că a închiriat aproximativ 100 de autobuze pentru a aduce mii de imigranţi în Austria, care a acceptat, împreună cu Germania, să-i primească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net