A "spart" 100.000.000 $ ca să-şi însoare fiul

Ultima actualizare:

    Foto: AFP
Foto: AFP

Nuntă ca în poveşti! Prinţul Abdul Malik, unul dintre fiii sultanului Bruneiului, s-a însurat cu Dayangku Raabi’atul ’Adawiyyah Pengiran Haji Bolkiah într-o ceremonie cu belşug de aur şi diamante.


    Foto: Corbis
Foto: Corbis

Are o avere de 20 miliarde de dolari şi e unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă. Muda Hassanal Bolkiah (68 de ani), sultanul Bruneiului, un mic stat situat în nordul insulei Borneo (pe coasta Mării Chinei de Sud) din Asia de Sud Est, nu se uită la bani când e vorba de fiii lui. Pentru Abdul Malik (31 de ani), al doilea în linia de succesiune la tron, acesta a organizat cea mai opulentă nuntă din câte s-au făcut vreodată, care a costat 100 milioane de dolari. Mireasa, Dayangku Raabi’atul ’Adawiyyah Pengiran Haji Bolkiah, de 22 de ani, de profesie analist programator şi instructor IT, a purtat un costum tradiţional acoperit cu aur şi diamante care îţi tăiau răsuflarea, un colier cu diamante şi 3 smaralde de mărimea boabelor de strugure, o broşă cu două smaralde de mărimea ouălor de prepeliţă, pantofi Christian Louboutin încrustaţi cu cristale şi brăţări din aur masiv la glezne. Buchetul său din pietre preţioase a costat 500.000 de dolari (peste 2 milioane de lei). Costumaţia mirelui a fost o uniformă garnisită cu aur şi epoleţi de diamante. Ei au schimbat jurămintele în sala tronului din palatul de 1.788 de camere al sultanului, cel mai mare din lume. În uriaşa sală în care atât tronul, cât şi toate ornamentele sunt din aur şi pietre preţioase, au fost prezenţi, duminică, 4.000 de înalţi oaspeţi, demnitari din toată lumea, familia şi prietenii, care au participat apoi la un banchet de pomină. Pe mesele invitaţilor s-au aflat cele mai alese bucate de lux de pe glob. Manifestările prilejuite de căsătorie, la care au participat în total peste 6.000 de oaspeţi, au  început la 5 aprilie şi se vor încheia astăzi. Fost protectorat britanic, sultanatul Brunei este prosper datorită subsolului bogat în petrol şi este condus de Bolkiah din 1968. Sultanul a avut 3 soţii, iar prinţul Abdul Malik este născut de prima sa soţie, Anak Hajah Saleha. În total acesta are 12 copii, 5 fii şi 7 fiice.

Cele mai scumpe nunţi din lume 

  • Nunta fiicei magnatului oţelului Lakshmi Mittal, Vanisha Mittal, cu Amit Bhatia, din iunie 2004  –  60 de milioane de dolari
  • Nunta prinţului William cu Kate Middleton, în aprilie 2011 – 34 milioane de dolari
  • Nunta prinţului Felipe (actualul rege al Spaniei) cu Letizia Ortiz, în mai 2004 – 29 milioane de dolari
  • Cântăreţul Kanye West cu Kim Kardashian, în mai 2014 – 12 milioane de dolari
  • Prinţul Pavlos al Greciei cu Marie Chantal Miller, în iulie1995 –  8 milioane de dolari

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net