Sondaje referendum Grecia. Votul tinerilor, decisiv.

Ultima actualizare:

    Sondaje referendum Grecia: Tinerii vor vota NUFoto: Getty
Sondaje referendum Grecia: Tinerii vor vota NUFoto: Getty

Sondaje referendum Grecia. Peste opt milioane de greci sunt aşteptaţi duminică (5 iulie) la urne pentru a vota în cadrul referendumului care va decide dacă Grecia acceptă sau nu măsurile de austeritate cerute de creditorii ţării. Sondajele de opinie din Grecia arată că taberele sunt împărţite relativ egal, dar tinerii vor vota în proporţie de 80% împotriva austerităţii.

Sondaje referendum Grecia. Conform sondajelor de opinie, ţara este divizată în mod oarecum egal în acest moment. În jur de 44.8% din populaţie va vota "Da", iar 43.4% se va pronunţa împotriva măsurilor de austeritate. În aceste condiţii, balanţa va fii înclinată de cei încă nehotărâţi, care reprezintă 11.8% din alegători. 

Sondaje referendum Grecia. Tinerii spun "Nu" hotărât austerităţii

Sondaje referendum Grecia. Dacă persoanele în vârstă tind să voteze mai degrabă în favoarea măsurilor impuse de creditori, tinerii sunt de altă părere. Conform adevarul.ro, ei se anunţă împotriva austerităţii. 

De exemplu, o pensionară de 84 de ani, fostă profesoară, a votat „da“ duminică, în Atena, declarând că vrea să se bucure în continuare de statutul ei de grec şi european şi de privilegiile acestei cetăţenii. Ea însă spune că înţelege de ce tinerii nu vor să accepte măsurile de austeritate. Şomajul în Grecia în rândul tinerilor sub 25 de ani este de 51,9%, iar votul lor e un mod de a-şi exprima furia la adresa creditorilor ţării. 

Mai mult, votul tinerilor este crucial, conform analiştilor. Potrivit unor sondaje referendum Grecia, ei vor înclina balanţa. „Multe depind de participarea tinerilor la vot azi“, a afirmat analistul politic Aristides Hatzis. „Sondajele arată că o imensă majoritate, de circa 80%, a tinerilor din Grecia vor vota Nu“, a mai spus acesta.

Sondaje referendum Grecia. Ţara trebuie să renunţe la euro dacă se votează "Nu"

Sondaje referendum Grecia. Ţara va trebui să adopte o monedă proprie şi să iasă din zona euro dacă majoritatea cetăţenilor se vor pronunţa împotriva măsurilor economice propuse de Grupul Bruxelles, avertizează preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

"Dacă grecii vor spune «nu» la referendum, vor trebui să introducă o nouă monedă, pentru că euro nu va mai fi disponibil ca modalitate de plată", a declarat Schulz într-un interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk.

"Dacă euro nu va fi disponibil, cum vor putea fi plătite salariile? Cum vor face să plătească pensiile? În momentul în care o ţară introduce o monedă nouă iese din zona euro", a atras atenţia Martin Schulz.

Sondaje referendum Grecia. Datorie de 320 de miliarde de euro

Sondaje referendum Grecia. Premierul de extremă-stânga al Greciei, Alexis Tsipras, a decis organizarea unui referendum prin care grecii să decidă dacă acceptă măsurile de austeritate propuse de creditorii țării. Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional nu vor lua nicio decizie privind situaţia din Grecia înainte de referendumul programat duminică. Programul de asistenţă financiară în valoare de 240 de miliarde de euro, din care Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro, s-a încheiat marţi, aceeaşi zi în care statul elen trebuia să facă plata către FMI.

Sondaje referendum Grecia. Ministrul elen al Finanţelor, Yannis Varoufakis, a pledat pentru respingerea condiţiilor creditorilor, acuzând de "terorism" Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net