Soluția lui Trump împotriva teroriștilor: gloanțe înmuiate în sânge de porc

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Președintele Statelor Unite ale Americii continuă să facă declarații nefondate și să îndemne locuitorii să creadă într-o poveste lipsită de orice validare istorică. Reacția lui Trump după atentatul terorist care a avut loc în Barcelona nu a întârziat să apară, în ciuda faptului că acesta a menționat, de nenumărate ori, că nu se grăbește să dea o declarație publică dacă nu verifică sursele in prealabil și este sigur de veridictatea informațiilor.

Deși atitudinea sa inițială față de cei care se fac vinovați de evenimentele nefericite din Barcelona a fost un rezervată, ulterior, a revenit cu afirmații vehemente prin care susține că radicalii islamiști sunt răspunzători de atentatul care a avut loc în după-amiaza zilei de 17 august.

Nu este prima dată când Donald Trump se grăbește să găsească vinovați și explicații pentru diferite evenimente. Chiar în timpul cursei pentru președinția Statelor Unite, Trump a spus publicului o poveste care, ulterior, s-a dovedit a fi fără fundament istoric. Povestea făcea referire la un anume general Pershing care a eradicat problema violențelor islamice pentru mai bine de 25 de ani, ucigând 49 de teroriști prin împușcarea lor cu gloanțe îmbibate în sânge de porc. După ce a terminat de spus povestea în care violența a fost stopată, în mod miraculos, tot prin utilizarea fortei, Trump a adaugat că este imperios necesar ca oamenii să reînceapă să acționeze precum a facut generalul Perishing dacă își doresc ca țara lor să mai existe pe hartă. Ceea ce transformă afirmația lui Trump într-una revoltatoare este instigarea la violență și faptul că povestea pe care a spus-o cu atat de mult aplomb în fața miilor de oameni s-a dovedit a fi o invenție, potrivit publicației Time.

Răspunsul categoric al lui Trump se află în contrast cu reținerea pe care a afișat-o atunci când au avut loc evenimentele de la Charlottesville, în urma cărora o tânără de 32 de ani a decedat după ce a fost călcată de o mașină condusă de un militant al supremației rasei albe.  Atunci, președintele a declarat că nu se poate pronunța și că nu doreste să găsească vinovati intrucat tabarele care au fost implicate erau numeroase,  adevărul fiind împărțit. Mai mult decât atât, el a subliniat importanta cunoasterii informatiilor venite din cât mai multe surse înainte de luarea unei poziții, deși a putut să afirme cu tărie că poate prezice terorismul, simțind cand acesta se va manifesta..

În cazul actelor de terrorism comise de islamiști, Trump nu întârzie să reacționeze. I-a luat mai puțin de o zi ca să facă declarații despre atacurile teroriste din Paris, Manchester și Londra. De ultimul a și profitat  pentru a încerca să interzică intrarea pe teritoriul SUA a mai multor cetățeni din țări musulmane. 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net