A slăbit 133 de kilograme, de frică să nu moară! Cum arată acum

Ultima actualizare:
În 2013, Zach Moore (35 de ani) a ajuns în spital din cauza unei toxiinfecții alimentare
În 2013, Zach Moore (35 de ani) a ajuns în spital din cauza unei toxiinfecții alimentare

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a slăbit 133 de kilograme în numai 18 luni. Ce l-a motivat a fost frica că va muri, lăsându-și în urmă soția și băiețelul de opt ani. Momentul în care l-a cuprins spaima a fost în anul 2013, când a fost transportat la spital, suferind de toxiinfecție alimentară.

Abia atunci și-a dat seama cât de mult avea de suferit sănătatea lui din cauza stilului haotic de alimentație și de viață. Obișnuia să fumeze trei pachete de țigări și să bea doi litri de Coca-Cola pe zi. În timpul în care a stat internat, s-a lăsat de fumat, a renunțat la băuturile carbogazoase, a redus cantitatea de zahăr ingerată constant, iar în următoarele 100 de zile, a slăbit 50 de kilograme.

Grăsimea îi afecta sănătatea

După ce a făcut operația de bypass gastric, Zach (35 de ani) a început să meargă pe jos și să țină dietă
După ce a făcut operația de bypass gastric, Zach (35 de ani) a început să meargă pe jos și să țină dietă

Zach Moore s-a gândit, în primul rând, la soția lui, Amber, și la fiul lor, Zach Jr. S-a pus serios pe treabă și a renunțat chiar și la mâncărurile fast-food preferate, potrivit The Sun. În luna mai a anului 2014, bărbatul a hotărât să apeleze la ajutorul medicilor, care i-au făcut o operație de bypass gastric.

„Nu voiam să fiu o piatră de mormânt sau o cutie de pin pe care să le viziteze soția și fiul meu. Voiam să trăiesc, voiam să mă bucur de viață și voiam să fac lucrurile despre care oamenii vorbesc că le fac cu familiile lor. Vreau să mă bucur și eu de ele cu familia mea, de aia am făcut această schimbare, pentru mine, pentru familia și viața mea”, spune Zach.

A început să meargă pe jos și să țină dietă

Zach Moore (35 de ani) a slăbit 133 de kilograme
Zach Moore (35 de ani) a slăbit 133 de kilograme

După operație, a început să meargă câțiva kilometri în fiecare zi, urmând, în paralel, o dietă bazată pe proteine, evitând dulciurile și alimentele bogate în carbohidrați. „Am luat unealta pe care mi-a dat-o chirurgul și am folosit-o pe cât posibil în avantajul meu. Nu am mers niciodată la sală, doar am mers. Am început de la un kilometru și jumătate pe zi, iar acum merg până la 24 de kilometri în unele zile”, povestește el.

Mândru de noul lui fizic, Zach a publicat fotografiile cu schimbarea prin care a trecut, pe o rețea socială, însă nu au fost primite prea bine. Prietenii virtuali l-au acuzat că și-ar fi modificat pozele în așa fel încât să pară că a slăbit. Totuși, asta nu l-a descurajat pe bărbat, care relatează că se simte mult mai bine, după ce a slăbit 133 de kilograme.


    Zach Moore (35 de ani) a slăbit 133 de kilogramefoto: Caters
Zach Moore (35 de ani) a slăbit 133 de kilogramefoto: Caters

„Dacă nu făceam această operație care mi-a schimbat viața, aș fi într-o cutie de pin, la modul în care evolua sănătatea mea. Aveam probleme la mers, respirat și mișcat. Nu aveam dorințe sexuale și eram pur și simplu nefericit. De asemenea, aveam probleme cu dormitul și trebuia să iau o grămadă de pastile din motive medicale, și să fac multe vizite la doctor”, spune el.

După ce a slăbit remarcabil de mult, Zach a rămas cu un surplus de 13 kilograme, pe care plănuiește să îl înlăture în curând. „Sincer să fiu, pielea nu e rea, așa cum văd eu lucrurile, acum pot să respir, să merg, să alerg, să înot, să merg cu bicicleta și să zbor. Mi-am luat viața înapoi. Nu o aveam când eram gras”, conchide bărbatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net