Şir de proteste în Gaza după recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului

Ultima actualizare:

    Proteste în Gaza după decizia lui Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a IsraeluluiFoto: Twitter
Proteste în Gaza după decizia lui Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a IsraeluluiFoto: Twitter

Palestinienii au stins miercuri noaptea, 6 decembrie, luminile de Crăciun la Betleem, considerat orașul unde s-a născut Iisus, în semn de protest față de decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului, potrivit Agerpres.

"Pomul de Crăciun a fost stins astăzi (miercuri) la ordinul primarului, în semn de protest față de decizia lui Trump", a declarat Fady Ghattas, ofițerul media al municipalității orașului Betleem, care nu a  precizat dacă iluminatul va fi pornit din nou înaintea principalelor festivități de Crăciun, conform Agerpres. Sute de palestinieni furioşi au ieşit mircuri în stradă pentru a protesta. Au strigat sloganuri împotriva preşedintelui american Donald Trump şi au incendiat mai multe cauciucuri. Mai mult decât atât au avut loc mai multe proteste în întregul oraş Gaza şi în oraşele vecine, precum Khan Younis și Rafah. Nişte proteste de dimenisuni mai reduse au avut loc şi în Ramallah şi Betleem, dar şi Cisiordania. Locuitorii au fost chemaţi în stradă şi să îşi exorime revolta faţă de decizia incredibilă a lui Trump prin mesaje care se auzeau din difuzoarele moscheelor.

Statutul oraşului Ierusalim nu poate fi soluţionat decât printr-o 'negociere directă' între israelieni şi palestinieni, a declarat miercuri secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la scurt timp după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului, transmite AFP, citat de economica.net. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net