Șeful Comisiei Europene, către Nigel Farage: „Ce cauți tu aici?”

Ultima actualizare:

    Farage a susținut ieșirea Marii Britanii din UEFoto: AP
Farage a susținut ieșirea Marii Britanii din UEFoto: AP

Moment jenant în timpul summit-ului UE, organizat marți (28 iunie), la Bruxelles. Parlamentarii europeni s-au reunit într-o sesiune specială pentru a discuta despre Brexit. Nigel Farage, care s-a folosit de legislativul de la Bruxelles pentru a face campanie în vederea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a fost întrebat de Jean-Claude Junker ce caută la summit.

Nigel Farage, care a susținut vehement ieșirea Marii Britanii din UE, a fost ținta „atacurilor” lansate de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker. Liderul populist al Ukip s-a aflat în sală alături de europarlamentarii britanci, iar Junker a ținut să-i adreseze o întrebare tăioasă: „Domnule Frage, sunt foarte surprins că vă aflați aici. V-ați luptat să ieșiți (din UE n.r), britanicii au votat Brexit, deci de ce sunteți aici? (...) E ultima oară când veți aplauda în această sală”.

De asemenea, cancelarul german Angela Merkel a precizat că „Marea Britanie nu se poate aștepta să nu mai aibă obligații, dar să fie privilegiată”, potrivit breakingnews.ie.

În prealabil, liderul populist britanic al UKIP a luat cuvântul la Bruxelles, în Parlamentul European. Afirmațiile lui au fost catalogate drept șocante.

„Dacă vă tăiați craca de sub picioare și respingeți ideea unui acord comercial de bun simț, consecințele vor fi mult mai negative pentru UE decât pentru Regatul Unit și chiar absența unui acord avanteajează Regatul Unit. Haideți să fim realiști și să realizăm un acord fără tarife. După aceea să recunoaștem că Regatul Unit va continua să fie un stat prieten, va continua să coopereze și va fi cel mai bun prieten din lume al UE”, a declarat Nigel Farage.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net