Se poate transforma în 80 de persoane diferite. Uite de ce boală suferă

Ultima actualizare:

    Demi Isherwood a fost diagnosticată cu tulburare multiplă la 13 aniFoto: Daily Star
Demi Isherwood a fost diagnosticată cu tulburare multiplă la 13 aniFoto: Daily Star

O tânără din Marea Britanie poate intra în pielea a 80 de personalități distincte, câteodată chiar de șase ori pe zi.

Demi Isherwood, o elevă de 16 ani, din Marea Britanie, diagnosticată cu “tulburare de identitate disociată” are nume, vârste și trăsături diferite pentru fiecare dintre 80 de personalități ale ei, informează Daily Star.

Ea poate fi o tănără americană de 26 de ani, pe nume Kiba, o cântăreață japoneză de 19 ani, numită Nai, o fetiță de patru ani, Cassie sau un băiețel de 9 ani, pasionat de jocuri video, pe care îl cheamă Kenneth. De asemenea ea poate fi izolata Amy, de 20 de ani, furioasa Jamie de 25 de ani, răutăciosul Emmet, lesbiana Tyler, de 20 de ani sau rockerița Jodie, de 19 ani.

"Am avut prima dedublare de personalitate la vârsta de 4 ani. Era un băiețel american pe nume Emmet, care nu era foarte drăguț cu mine. L-am întâlnit de câteva ori și apoi a devenit o prezență constantă. Încet, am început să dezvolt și alte personalități", a mărturisit Demi Isherwood.

Tânăra își poate schimba personalitatea chiar și de șase ori pe zi, iar ea consideră acest lucru absolut normal. La început, mama ei, Lyndsey Wright, în vârstă de 35 de ani, a crezut că Demi are prieteni imaginari, la fel ca mulți alți copii. Însă când fiica ei a împlinit 13 ani, ea a fost diagnosticată cu “tulburare de identitate disociată”, o boală care presupunde scindarea în mai multe identități distincte, care alternează în controlarea comportamentului.

"E ca și cum aș avea 80 de copii la un loc. Poate fi foarte greu, dar iubesc toate personalitățile lui Demi. Vreau doar să fiu o mamă bună pentru toate. Viața e mai bogată cu toate aceste identități multiple", a afirmat ea.

De când a fost diagnosticată, Demi ia antidepresive pentru a-și ține boala în frâu.

"Este epuizant câteodată. Marțea mă duc la școală ca Tyler, apoi miercuri redevin eu. De-abia reușeșsc să îmi aduc aminte ce se întâmplă când preia controlul altă personalitate", a mai spus tânăra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net