Se construieşte o autostradă pentru biciclete

Ultima actualizare:
Se circulă cu bicicleta şi prin staţiile de metrou care nu mai sunt utilizate
Se circulă cu bicicleta şi prin staţiile de metrou care nu mai sunt utilizate

În curând, se va construi o autostradă pentru biciclete în Londra. Aceasta se va întinde pe distanţa de 30 de kilometri şi va trece prin apropierea Turnului Londrei, palatului Westminster şi Hyde Park.

“Treizeci kilometri de piste pentru biciclete din estul până în vestul Londrei vor fi construiţi”, a anunţat primarul Londrei, Boris Johnson. Lucrările la superautostrada pentru biciclete vor începe în câteva săptămâni. Costurile acesteia se ridică la 217 milioane de euro. Se estimează că lucrările se vor încheia până în 2016. Având în vedere că metropola are opt milioane de locuitori, dintre care jumătate se îndreaptă spre centrul oraşului în fiecare zi, era urgent să se găsească o soluţie pentru a descongestiona traficul şi să se diminueze poluarea.

Londonezii renunţă la maşină

Având o lăţime de patru metri, pistele vor permite circulaţia pe două sensuri, dar şi depăşirile. O altă pistă de biciclete se va construi de la nord la sud, pe o distanţă de circa 5 kilometri. “Va fi o mare schimbare pentru centrul oraşului”, a spus reprezentantul primăriei, Ben Bogdanowicz. Din cauza plăţilor urbane introduse în capitala britanică din 2003, utilizarea bicicletei s-a dublat în zece ani. Dreptul de acces în centru se ridică la 11, 50 lire sterline (circa 68,8 de lei) în zilele săptămânii. Din această cauză şi de teamă de accidente, londonezii încep să renunţe la maşină pentru bicicletă.

Se circulă şi pe linii de metrou


    Se circulă cu bicicleta şi prin staţiile de metrou care nu mai sunt utilizatecaptură video
Se circulă cu bicicleta şi prin staţiile de metrou care nu mai sunt utilizatecaptură video

Se aşteaptă ca până în 2026 numărul utilizatorilor de bicicletă să ajungă la 1,5 milioane. În timp ce primarul Londrei pregăteşte autostrada, proiectele nebuneşti se multiplică în capitală. În acest week-end, London Underline a primit premiul pentru “cel mai bun concept” la London Planning Awards. Elaborat de  agenţia de design Gensler, proiectul constă în transformarea vechilor tunele de metrou, care nu mai sunt utilizabile, în piste de biciclete. Firma vrea să testeze prototipul într-o parte a faimosului metrou din Londra, mai precis într-un tronson gol de pe linia Piccadilly-

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net