Se construiește cel mai înalt și cel mai lung pod de sticlă din lume

Ultima actualizare:

    În China se construiește un pod extraordinar pe care nici un turist nu trebuie să îl rateze.
În China se construiește un pod extraordinar pe care nici un turist nu trebuie să îl rateze.

Construcția va avea o podea făcută în totalitate din sticlă. Podul va deveni cel mai înalt, dar și cel mai lung din lume, din această categorie. Această structură extraordinară va fi făcută în Huna, o provincie din China. Nici un turist nu trebuie să rateze podul de sticlă, deoarece oferă o experiență senzațională pentru amatorii de adrenalină.

Podul se va întinde pe un canion din Parcul Național Forestier Zhangjiajie  și va avea 300 de metri înățime, 430 de metri lungime și 6 metri lățime. Podul a fost imaginat de către arhitectul israelian Haim Dotan și poate susține greutatea a 800 de persoane, relatează HuffingtonPostArhitectul speră că podul va fi folosit și ca podium pentru prezentări de modă.

Construcția fură titlul de cea mai înaltă săritură Bungee Jump

Cei mai curajoși dintre vizitatori vor putea să experimenteze și sportul bungeejumping din cel mai înalt punct din lume. Podul îi ia locul celei mai înalte sărituri Bungee Jump, care era până acum la Turnul din Maco (233 de metri).

Zhangjiajie este un parc destinat turiștilor și se întinde pe 56 de kilometri pătrați. A fost deschis pentru public în 2009 și se pare că a fost inspirația pentru creerea planetei Pandora, din filmul celebru „Avatar”, regizat de James Cameron în același an.

Chinezilor le plac podurile de sticlă. În Hunan a mai fost inaugurată o construcție în acest gen chiar anul trecut, dar nu este la fel de senzațională precum promite că va fi  podul din Canionul Zhangjiajie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net