În şcoala asta din Scoția învaţă 181 de români

Ultima actualizare:

    Directoarea  Shirley Taylor  a început să  înveţe româneşte
Directoarea Shirley Taylor a început să înveţe româneşte

Din cei 200 de copii de la şcoala primară de pe Annette Street, din Glasgow, nu e nici unul scoţian. Directoarea Shirley Taylor a angajat traducători români, slovaci şi chinezi pentru că toate lecţiile se ţin... în engleză.

Este o şcoală unică în lume! Deşi se află în inima Scoţiei, aici învaţă 181 de români, restul fiind slovaci şi asiatici. Şi pentru că toţi profesorii predau doar în engleză, directoarea a fost obligată să angajeze traducători. O dată pe săptămână, prin rotaţie, la cursurile de limba engleză participă şi 12-13 părinţi.

Şcoala a fost  înfiinţată în 1885
Şcoala a fost înfiinţată în 1885

„Majoritatea copiilor români care învaţă aici vin din aceeaşi regiune: Arad. Ei au aflat din gură în gură de cursurile noastre deschise imigranţilor şi aşa s-a umplut şcoala”, a declarat, pentru The Sun, directoarea, care a demarat o campanie împreună cu părinţii elevilor pentru a strânge 5.000 £ pentru a-i educa inclusiv pe micuţii care nu au fost daţi la şcoală. Doina, din Arad, şi-a înscris ambii copii la şcoala înfiinţată în 1885. Cel mai mare (8 ani) este în clasa a V-a şi cel mai mic (6 ani) este în clasa a III-a primară. Doina a declarat: „Am venit în Glasgow acum doi ani. După ce am dat copiii la şcoală, am intrat în grupul de educare a părinţilor.

Au fost angajaţi traducători, pentru  că lecţiile sunt în limba engleză
Au fost angajaţi traducători, pentru că lecţiile sunt în limba engleză

Aşa am aflat lucruri de care habar nu aveam că există. Am învăţat să înot şi sunt un membru activ în clubul copiilor, unde suntem abonaţi atât eu cât şi soţul meu. De Sfântul Nicolae am confecţionat împreună cu soţul bijuterii în cadrul unui curs de conversie profesională. Am trimis câteva coliere şi brăţări şi în România. Avem mulţi prieteni aici, slovaci, români, scoţieni şi nepalezi”, a declarat Doina. Românca nu ştia o boabă engleză, însă acum „stă la taclale cât e ziua de lungă cu vecinele ei scoţiene care sunt «tari în gură» şi au multe vorbe la ele”. La cât de bine le merge în Scoţia, românii nici nu se mai gândesc să revină în ţară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
Muste insecticide larvicide capcane scaled jpg
izvorul tamaduirii ce nu ai voie sa faci in aceasta zi sfanta ca pastele 1 jpg jpeg
icoana Izvorul Tamaduirii
Taylor Swift Foto Shutterstock
castel franta primar jpg
izvorul tamaduirii istoric jpeg
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net