Scandalul Volkswagen: Elveția interzice vânzarea modelelor diesel

Ultima actualizare:

    Scandalul Volkswagen ia amploareFoto: Getty
Scandalul Volkswagen ia amploareFoto: Getty

Scandalul Volkswagen continuă. Elveția a interzis vânzarea modelelor diesel implicate în scandalul emisiilor poluante. Această măsură afectează și alte mărci ale grupului, precum Skoda și Seat. Decizia guvernului elvețian se referă exclusive la automobilele diesel care conțin acel soft ce reduce nivelul noxelor, în timpul testării oficiale a vehiculelor.

Pe lângă automobilele VW din categoria “euro 5”, măsura afectează și mărcile Seat și Skoda, potrivit Mediafax. Interdicția este limitată la vehiculele care ar urma să fie vânduse sau înmatriculate. Cei care dețin astfel de mașini pot circula în continuare cu ele.

Anunțul a venit după ce fostul șef Volkswagen, Martin Winterkorn,  a demisionat, iar Matthias Mueller, directorul divizei Porsche, a fost numit în funcția de director general VW.

Cum a început scandalul Volkswagen

Scandalul Volksswagen a început după ce o chipă de cercetători de la Universitadea din Virgina de Vest, a publicat în detaliu modul în care vehiculele VW, dotate cu motor diesel, aveau nivelul de emisii mult mai mare atunci când erau conduse în mod normal, decât în timpul testelor oficiale impuse de Angenția pentru Protecția Mediului. Producătorul german a recunoscut că a utilizat un soft de manipulare care reducea în mod artificial emisiile din timpul testării. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net