Scandalul Volkswagen: Angajați torturați în uzinele din Brazilia

Ultima actualizare:

    Scandalul Volkswagen a luat proporții uriașeFoto: Getty
Scandalul Volkswagen a luat proporții uriașeFoto: Getty

Scandalul Volkswagen ia amploare. Un grup de foști angajați a depus o plângere împotriva producătorului german de automobile, pe care îl acuză că a permis ca muncitorii săi să fie torturați în timpul dictaturii militare, în perioada 1964-1985. Filiala Volkswagen din Brazilia a anunțat că va ancheta aceste acuzații.Compania germană este implicată într-una dintre cele mai grave controverse din industria auto.

Scandalul Volkswagen a început din cauza unei echipe de cercetători de la Universitatea din Virginia de Vest, care a publicat concluziile proiectului, în primăvara anului 2014. Ei au prezentat în detaliu modul în care vehiculele dotate cu motor diesel au nivelul emisiilor mult mai mare, atunci când sunt conduse normal, decât în timpul testelor impuse de Agenția pentru Protecția Mediului. Scandalul Volkswagen ține prima pagină a ziarelor de atunci. Producătorul german a recunoscut că a utilizat dispozitive de manipulare care reduceau în mod artificial emisiile din timpul testării. Compania riscă sancțiuni de până la 18 miliarde de dolari.

Noi detalii ies la iveală în scandalul Volkswagen. 12 foști muncitori ai companiei susțin că au fost arestați și torturați la uzina uriașă VW de la Sao Bernardo do Campo, din Brazilia, în perioada 1964-1985, potrivit Mediafax.  Producătorul german s-a autoseziat și a transmis un comunicat de presă: "Compania contactează părţile implicate, pentru a le afla versiunea despre faptele comise de foşti angajaţi în timpul dictaturii militare. Au loc anchete detaliate".

Scandalul Volkswagen: directorul general a demisionat

Martin Winterkorn și-a asumat responsabilitatea pentru scandalul Volkswagen
Martin Winterkorn și-a asumat responsabilitatea pentru scandalul Volkswagen

Scandalul Volkswagen a avut și alte consecințe. Directorul general al grupului VW, Martin Winterkorn, a demisionat, miercuri (23 septembrie), asumânduși responsabilitatea pentru scandalul emisiilor izbucnit în SUA.

"Sunt şocat de evenimentele din ultimele zile. În principal, sunt uimit de faptul că deficienţe de această amploare au fost posibile în Grupul Volkswagen. În calitatea de director general, accept responsabilitatea pentru neregulile depistate la motoarele diesel şi am cerut Consiliului de supraveghere să accepte încheierea mandatului meu la conducerea Grupului Volkswagen, a declarat Martin Winterkorn, despre scandalul Volkswagen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net