Ministrul grec al Finanţelor le-a arătat nemților degetul mijlociu VIDEO

Ultima actualizare:

    Ministrul grec al Finantelor, Yanis Varoufakis, a negat că ar fi făcut gestul obscencaptură: YouTube
Ministrul grec al Finantelor, Yanis Varoufakis, a negat că ar fi făcut gestul obscencaptură: YouTube

Ministrul grec al Finanţelor Yanis Varoufakis se află în centrul unui nou scandal cu Berlinul, după ce televiziunea germană a difuzat luni o înregistrare video din 2013 în care acesta pare să facă un gest obscen la adresa puterii economice europene, relatează Reuters în pagina electronică.

Varoufakis a negat că a arătat degetul mijlociu - "stinkefinger" în germană -, într-un gest obscen, în timpul unui discurs susţinut în Croaţia, în care a afirmat că ar fi fost mai bine ca Grecia să părăsească zona euro în 2010 decât să accepte un plan de salvare european, scrie Mediafax.

Ministrul grec al Finanțelor susține că înregistrarea e trucată

"Înregistrarea video a fost trucată, fără îndoială", a declarat el luni pentru site-ul revistei germane Der Spiegel. Postul public german ARD, care a difuzat înregistrarea video duminică, a precizat că nu a observat "vreun semn de manipulare" a înregistrării, dar că va solicita unor experţi să verifice acest lucru.

Varoufakis a schimbat în numeroase rânduri replici dure, în special cu omologul său german Wolfgang Schaeuble, după ce Syriza (extremă stânga) a venit la putere, în ianuarie, promiţând să pună capăt austerităţii impuse Greciei şi să renegocieze prevederile planului de salvare. De asemenea, Atena a îndemnat Germania să-i plătească despăgubiri pentru ocupaţia nazistă, dar Berlinul a respins solicitarea.

"Propunerea mea a fost ca Grecia să anunţe pur şi simplu defaultul, să arate degetul Germaniei şi să spună «acum poţi să rezolvi problema singură»", afirmă Varoufakis în înregistrarea video, ridicându-şi degetul mijlociu.

Contactat de ARD, ministrul a declarat "nu am arătat degetul niciodată". Ministrul de Finanţe al Bavariei Markus Soeder, care apare în înregistrare, a declarat că Varoufakis minte. "Este tot mai dificil ca domnul Varoufakis să fie acceptat ca partener serios de negocieri", a declarat el pentru site-ul cotidianului Handelsblatt.

Criticat pentru abordarea sa neconvențională

Un economist marxist, Varoufakis a surprins numeroase capitale europene prin abordarea sa neconvenţională, părând să pună sub semnul întrebării, în interviuri, onorarea unor angajamente pe care Grecia şi le-a asumat. El a fost criticat, de asemenea, pentru că a apărut într-un material publicat de revista franceză Paris Match, alături de soţia sa, pe terasa unui apartament de lux din Atena cu vedere spre Acropole. Varoufakis a spus ulterior că regretă şedinţa foto, dar nu şi interviul.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel a dezminţit săptămâna trecută că ar exista vreun "conflict personal" cu Atena. Schaeuble a declarat săptămâna trecută că nu exclude o ieşire "accidentală" a Greciei din zona euro. Tot săptămâna trecută, Atena s-a plâns Berlinului, afirmând că Schaeuble l-ar fi insultat pe Varoufakis la o conferinţă de presă. Ministrul german a negat acuzaţiile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net