S-au împlinit 20 de ani de la fenomenul Crazy Frog! Cum s-a născut celebrul personaj

Ultima actualizare:

    Sunt 20 de ani de când a apărut fenomenul muzical Crazy FrogFoto: captură foto/Youtube
Sunt 20 de ani de când a apărut fenomenul muzical Crazy FrogFoto: captură foto/Youtube

Cu siguranță vă mai amintiți de Crazy Frog, broscuța cu cască și jachetă de motociclist care imită sunetul unui motor. Fenomenul a dat naștere mai multor piese muzicale electronice care au făcut înconjurul lumii. Au trecut deja 20 de ani de la apariția sa.

Unii spun că ar fi simpatic, alții că ar fi enervant, dar puțini știu povestea din spatele broscuței albastre. Totul a început cu un sunet înregistrat de un student pe nume Daniel Malmedahl în 1997 care a încercat să creeze electronic sunetul combustiei interne a unui motor, după cum relatează Metro.co.uk.

Daniel a încărcat sunetul pe website-ul său unde a fost descoperit de un canal de televiziune suedez. Jurnaliștii i-au cerut atunci creatorului permisiunea de a-l difuza. Însă abia peste opt ani avea să se întipărească în memoria colectivă în mai multe colțuri ale lumii.


    Crazy Frog a devenit rapid cunoscut în întreaga lumeFoto: captură foto/Youtube
Crazy Frog a devenit rapid cunoscut în întreaga lumeFoto: captură foto/Youtube

În 2003, sunetul a fost folosit de un alt student suedez, pe nume Erik Wernquist, care a decis să creeze și o animație reprezentativă pentru acel sunet. Așa a apărut broscuța albastră, numai că la început a fost numită „Lucrul Enervant”. A fost popularizat apoi în mediul online.

Pe măsură ce videoclipul în care apărea celebrul personaj a început să capete potențialul de a produce profit, i-au schimbat numele în Crazy Frog, iar conceptul a început să fie comercializat începând cu 2004. Fuseseră create două jocuri video și chiar un sunet de apel pentru noile telefoane mobile.

În 2005 a apărut și un remix, Axel F, care a fost în scurt timp hitul cu cel mai mare succes în acel an, cucerind topurile muzicale la radio în  multe țări. Celebra melodie a fost numărul 1 în țări ca Suedia, Australia, Belgia, Franța, Irlanda, Noua Zeelandă și Elveția.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net