Rusia a încălcat tratatul de la Minsk? SUA ameninţă cu noi sancţiuni

Ultima actualizare:

    Deşi Putin a spus că va înceta atacurile, acest lucru nu s-a întâmplat
Deşi Putin a spus că va înceta atacurile, acest lucru nu s-a întâmplat

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat sâmbătă, la Londra, că Rusia riscă noi sancţiuni dacă nu va facilita respectarea armistiţiului în estul Ucrainei, în vigoare din 15 februarie, informează ziarul The Guardian.

Deşi, la tratatul de la Minsk, Vladimir Putin a promis că va înceta atacurile împotriva Ucrainei, acest lucru nu s-a întâmplat.

"Acordul de la Minsk nu este deschis interpretărilor. Nu este vag, nu este opţional. Prevede încetarea totală a ostilităţilor din data de 15 februarie, acces deplin al observatorilor OSCE (Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa) în zona de conflict şi retragerea armamentului greu", a spus Kerry după întrevederea pe care a avut-o cu ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

"Dar sunt convins că Rusia va începe să îşi adreseze semne de întrebare dacă vor fi adoptate noi sancţiuni. Şi pot fi adoptate în continuare sancţiuni grave, cu impact profund negativ asupra economiei ruse. Dacă încălcările Acordului de la Minsk vor continua, în mod clar vor exista consecinţe, inclusiv unele care vor exercita presiuni asupra economiei Rusiei, care deja este afectată", a adăugat şeful diplomaţiei americane.

"Preşedintele Barack Obama va stabili în următoarele zile ce măsuri suplimentare pot fi luate ca reacţie la încălcarea armistiţiului", a subliniat Kerry.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net