Rusia a bombardat masiv poziții ale grupării teroriste ISIS

Ultima actualizare:

    Poziții ale Statului Islamic au fost distruse de raidurile aeriene ruseștiFoto: Twitter
Poziții ale Statului Islamic au fost distruse de raidurile aeriene ruseștiFoto: Twitter

După atentatele de la Paris, care au avut loc vineri (13 noiembrie), Europa a anunțat că va ataca poziții ale ISIS, în contextul în care gruparea teroristă a revendicat atacul din Franța. Marți (17 noiembrie), Rusia a bombardat intens mari poziții ale grupării jihadiste Statul Islamic la Rakka, fief al islamiștilor în Nordul Siriei.

Atentatele de la Paris s-au soldat cu 132 de morți și 350 de răniți. Președintele francez Francois Hollande a anunțat că urmează să atace gruparea ISIS. Așadar, duminică (15 noiembrie) Franța a bombardat Rakka.

Marți (17 noiembrie), a intervenit și Rusia, care atacat masiv poziții cheie ale grupării teroriste ISIS, relatează Digi24.  Surse guvernamentale franceze au declarat că rușii bombardează Ralla, fief al islamiștilor, deoarece ar fi devenit conștienți de amenințarea reprezentată de Statul Islamic.

Atacurile aviației ruse intervin în contextul în care președintele Vladimir Putin a anunțat că Moscova își va intensifica raidurile aeriene în spațiul sirian, după ce Serviciul Feudal de Securitate (FSB, ex-KGB) a confirmat că o bombă la bordul avionului rus Airbus 321, cu 224 de persoane la bord, a provocat prăbușirea, la 31 octombrie în Peninsula Sinai. Statul Islamic a revendicat doborârea avionului rusesc de pasageri, care zbura pe ruta Sharm-el-Sheik (Egipt)- Sankt-Petersburg (Rusia), precum și atentatele de vineri (13 noiembrie), din Paris.

image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net