Românii, iar subiect de râs în televiziunea britanică. Ambasadorul român a reacționat dur

Ultima actualizare:

    Jeremy Clarkson i-a ironizat într-un mod jignitor pe româniFoto: Getty
Jeremy Clarkson i-a ironizat într-un mod jignitor pe româniFoto: Getty

Românii au ajuns din nou subiect de batjocură pe un canal de televiziune britanic după ce fostul star de la emisiunea „Top Gear”, Jeremy Clarkson, s-a referit la români cu un sens depreciativ.

Ironia a fost sesizată în cadrul noii emisiuni auto pe care o prezintă pe canalul amazone Prime. După cum informează Daily Star, Clarkson a adus în platou realizat chiar de el dintr-o fostă fosă septică și un fotoliu și pe care se prefăcea că-l manevrează cu ajutorul unei telecomenzi.

Când ceilalți prezentatori au arătat tuturor ce se ascundea în interior, au descoperit un om care pedala pentru a pune vehiculul în mișcare. Acesta a fost momentul oportun pentru fostul star „Top Gear” de a lua în râs naționalitatea noastră. A afirmat că persoana respectivă este un român și că este cel care le dă de lucru și demnitate imigranților care vin în Marea Britanie.

Ambasadorul României la Londra a reacționat dur la această ironie jignitoare și a precizat că va trimite o scrisoare de protest acelui post de televiziune: "Se pare că Jeremy Clarkson nu a învățat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tușă și revine în forță cu același comportament. Pentru unii experiența nu echivalează cu acumularea de înțelepciune. Dar, dacă putem să înțelegem frustrările personale ale unora, nu mai putem înțelege când astfel de comportamente sunt tolerate de redactori și de public. Este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spațiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relația reală dintre cele două state este de bună cooperare", a precizat ambasadorul Dan Mihalache pe pagina sa de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net