România, subiect de discuții în dezbaterea dintre Tump și Hillary

Ultima actualizare:

    Hillary Clinton a menționat exemplul României în cadrul dezbaterii electoraleFoto: Getty
Hillary Clinton a menționat exemplul României în cadrul dezbaterii electoraleFoto: Getty

Miercuri, 19 octombrie, în cadrul ultimei dezbateri electorale dintre Donald Trump și Hillary Clinton, au fost discutate mai multe subiecte cu teme sensibile, dar de o importanță majoră, precum proliferarea armamentului nuclear și problematica avorturilor.

Atunci când Hillary Clinton a luat cuvântul, pentru a se pronunța în cazul avorturilor, dacă este sau nu etic și legitim ca guvernul să decidă pentru soarta femeilor și copiilor lor, candidata democrată a avut o poziție foarte fermă, bine argumentată, informează Digi 24

Hillary a combătut ideile radicale ale lui Trump, prin care o acuză că este nemiloasă și este de acord cu uciderea fără milă a copiilor: „Poți să iei copilul, să sfâșii copilul din pântecul mamei în luna a noua! Hillary spune că e OK. Cu mine nu e OK", a declarat îndârjit candidatul republican. el a reinterpretat o mai veche afirmație a lui Hillary referitoare la justificarea avortului la o vârstă înaintată a sarcinii din rațiuni de sănătate.

Candidata democrată nu a vrut să mai lase însă loc de interpretări și a explicat clar care este problema, dând exemplul româniei în acest sens: 


    Donald Trump nu dorește legalizarea avorturilorFoto: Getty
Donald Trump nu dorește legalizarea avorturilorFoto: Getty

„Folosirea unei astfel de retorici a groazei este nefericită. Ar trebui să te întâlnești cu unele dintre femeile pe care eu le-am întâlnit în cursul vieții. Este una dintre cele mai grele opțiuni posibile pe care orice femeie și familia ei sunt nevoite să o ia. Și nu cred că guvernul ar trebui să o ia. Am avut marea onoare de a călători în toată lumea în numele țării noastre. Am fost în țări unde guvernul le-a obligat pe femei să facă avort, cum s-a întâmplat în China, sau le-a obligat pe femei să nască, așa cum se obișnuia în România. Și vă pot spune că guvernul nu trebuie să intervină în acea decizie pe care femeile și familiile lor, în funcție de propriul destin sau de sfatul medical pe care îl primesc, trebuie să o ia. Voi milita pentru acest drept.”

În Statele Unite încă există dezbateri serioase pe tema legalizării avorturilor. În majoritatea statelor americane este interzis avortul în ultimele luni de sarcină. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net