A reparat 1.000 de gropi cu banii din pensie

Ultima actualizare:

    Bărbatul munceşte singur la repararea  asfaltului
Bărbatul munceşte singur la repararea asfaltului

Îşi spune “doctorul gropilor”!

Pensionarul Gangadhar Tilak Katnam din Hyderabad, statul Telangana (sudul Indiei), şi-a propus să repare singur toate gropile de pe străzi, ca să nu mai vadă nenorociri.

Gangadhar Tilak Katnam s-a hotărât să repare singur şoselele ca să nu mai fie accidente
Gangadhar Tilak Katnam s-a hotărât să repare singur şoselele ca să nu mai fie accidente

Când o să apară şi-n  România unul ca el? Fostul inginer de căi ferate, Gangadhar Tilak Katnam, în vârstă de 66 de ani, a reparat 1.000 de gropi din oraşul său numai cu banii din propria pensie. Bărbatul s-a hotărât să facă acest lucru după ce şi-a distrus maşina Fiat, din cauza şoselelor găurite. Cel mai mult l-a făcut însă să treacă la acţiune după ce a văzut numeroase accidente din cauza gropilor de pe stradă. A văzut oameni morţi, tineri rămaşi fără mâini şi picioare în urma tragediilor rutiere. Mai întâi a făcut demersuri la autorităţi şi la poliţie, cerând să se repare şoselele. Însă nimeni nu a luat nici o măsură.

Aşa că, după ce a ieşit la pensie, a început să le repare singur, una câte una. “Cheltuiesc numai pe materiale 15.000 de rupii (946 de lei) din pensia mea de 20.000 de rupii (1.261 de lei). Cu ce economisesc de pe o lună pe alta, ajung să dau 25.000 de rupii (1.576 de lei) pe lună pentru repararea gropilor”, a povestit Katnam, fericit că poate face ceva pentru ca să nu mai audă de nenorociri pe şosele. “Fiul meu îmi plăteşte toate cheltuielile pentru casă şi masă. Aşa că îmi permit să repar gropile”, a adăugat indianul. Soţia sa e supărată pentru că aruncă banii pentru străzi, se oboseşte şi îşi pune sănătatea în pericol muncind efectiv la repararea drumurilor. Gangadhar Tilak Katnam nu acceptă donaţiile pentru ceea ce şi-a propus. În schimb, îi încurajează pe concetăţeni să-l ajute la munca fizică de reparare a şoselelor. Pensionarul mărturiseşte că nu înţelege cum autorităţile pot fi aşa de indiferente, având în vedere că gropile sunt un pericol uriaş pentru viaţa oamenilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net