Referendum Grecia 2015: Creditorii, acuzați de «terorism»

Ultima actualizare:

    Referendum Grecia 2015: Yanis Varoufakis, Ministrul de Finanțe al Greciei, acuză creditoriifoto: captură video
Referendum Grecia 2015: Yanis Varoufakis, Ministrul de Finanțe al Greciei, acuză creditoriifoto: captură video

La referendum Grecia 2015, organizat la data de 5 iulie, cetățenii vor trebui să răspundă pentru sau împotriva măsurilor de austeritate. În acest context, Ministrul de Finanțe al Greciei îi acuză pe creditori de „terorism” și de faptul că ar intenționa să îi umilească pe greci.

Până la referendum Grecia 2015 mai este o singură zi, iar politicienii eleni aduc din ce în ce mai multe acuzații creditorilor. Ministrul de Finanțe Yanis Varoufakis i-a acuzat pe creditorii internaționali ai țării de „terorism” și de intenția de a-i „umili pe greci”. Aceste acuzații au fost aduse cu numai o zi înainte ca cetățenii să voteze pro sau contra ultimelor propuneri de acord ale creditorilor, informează realitatea.net.

„Ceea ce fac cu Grecia are un nume: terorism”, a spus Varoufakis, citat de realitatea.net. Mai mult, acesta este nemulțumit de măsura în privința închiderii băncilor și crede că aceasta a fost doar o metodă pentru a speria oamenii înainte de referendum Grecia 2015: „De ce ne-au obligat să închidem băncile? Pentru a le insufla oamenilor teamă. Și când este vorba despre a răspândi frica, numim acest fenomen terorism”, a adăugat acesta, referitor la creditorii Atenei, Fondul Monetar Internațional, Banca Centrală Europeană și Uniunea Europeană.

Referendum Grecia 2015: „Da” câștigă în sondaje

Referendum Grecia 2015 – sondajele de opinie relevă faptul că cetățenii eleni care sunt de acord cu măsurile de austeritate sunt în avantaj. Unul dintre susținătorii cu greutate ai acestei tabere este chiar primatul Bisericii Ortodoxe din Grecia, arhiepiscopul Ieronium al II-lea al Atenei. Acesta i-a îndemnat pe greci să nu părăsească „inima Europei”. Un alt susținător important este fostul premier elen Antonis Samaras. Potrivit sondajelor realizate vineri (3 iulie) 44,8% dintre cetățeni vor vota „Da”, iar numai 43,4% vor vota „Nu”, potrivit Digi24.

Referendum Grecia 2015: La ce întrebare vor răspunde grecii

Referendum Grecia 2015 se va desfășura duminică, la data de 5 iulie 2015. Acest eveniment politic privește propunerile creditorilor internaționali ai Greciei și ar putea fi decisiv în privința ieșirii acestui stat din zona euro. Cetățenii eleni vor răspunde cu „Da” sau „Nu” la întrebarea „Ar trebui acceptată propunerea formulată de către Eurogrup, pe 25 iunie, de Comisia Europeană, de Banca Centrală Europeană și de Fondul Monetar Internațional?”, informează Mediafax.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net