Război pe trenul spre libertate!

Ultima actualizare:

S-au călcat efectiv în picioare pe peronul gării! Peste 1.000 de imigranţi s-au luat la bătaie să se urce în trenurile către Viena şi München, marţi (1 septembrie), în Budapesta. Forţele de ordine au fost depăşite de situaţie!

Ora 11:00. Gara internaţională din Budapesta. Ţipete de copii, urlete de bărbaţi nervoşi, huiduieli şi femei care boceau panicate. Sute de imigranţi sirieni s-au încăierat cu forţele de ordine şi apoi între ei încercând să urce în trenurile către Viena şi München.

Timp de câteva ore bune, poliţiştii au închis gara care a devenit un teatru de bătălie. Zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în tentativa poliţiştilor de a-i împiedica pe imigranţi să ia cu asalt trenurile. Copiii au fost ridicaţi în aer şi transformaţi în scuturi în timpul ciocnirilor cu forţele de ordine. După ce au fost respinşi de pe peron de cei peste 500 de jandarmi sosiţi la faţa locului, imigranţii au început să protesteze în faţa gării. 100 de agenţi din cadrul poliţiei au început să verifice actele, biletele şi documentele în căutarea celor care aveau viză. Nici unul dintre imigranţi nu avea viză. Hassan, (47 de ani) din Siria, a cumpărat un bilet pentru München cu 375 de euro şi protesta pentru că pierduse trenul care pleca la ora 9:00. La fel şi Marah, de 20 de ani, din Aleppo, Siria, care cheltuise 175 de euro.

Au fost arestaţi 214 imigranţi pentru perturbarea liniştii publice. Autorităţile se aşteaptă ca numărul lor să crească având în vedere că la graniţa cu Macedonia, Serbia şi Grecia trec zilnic mii de sirieni, care şi-au părăsit casele de frica teroriştilor din cadrul Statului Islamic. Numai în Grecia, pe filiera turcă, au ajuns duminică 4.000 de imigranţi. Estimările privind afluxul de imigranţi în Europa sunt de 800.000 până la finele anului.

Ultimul tren înainte de evacuare
Ultimul tren înainte de evacuare

Manifestaţie  în gară
Manifestaţie în gară

Au protestat  cu odraslele  în braţe
Au protestat cu odraslele în braţe

Copiii dorm  pe unde apucă
Copiii dorm pe unde apucă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net