Profesorii din Colorado vor fi înarmaţi la ore, pentru a apăra elevii

Ultima actualizare:

    Profesorii vor învăţa să tragă cu arma şi să acorde primul ajutor
Profesorii vor învăţa să tragă cu arma şi să acorde primul ajutor

Statele Unite ale Americii au avut parte de cele mai terifiante masacre din istorie. Sute de elevi au fost ucişi, după ce au căzut pradă atacurilor sângeroase petrecute în mai multe unităţi şcolare din SUA. În 2007, la Universitatea Virginia Tech au fost ucise 33 de persoane, iar în 2012, 26 de copii au fost împușcați la o școală primară din Connecticut.

Pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc, profesorii din Colorado sunt antrenați să poarte arme în timpul orelor. Astfel, ei vor proteja elevii în cazul unui atac.

Profesorii vor face un curs de trei zile în cadrul căruia învață tot ce trebuie despre arme, dar și cum să acorde primul ajutor.

Cadrele didactice vor fi duse la un poligon din apropiere de Denver, unde vor învăţa să tragă cu arma. Până acum, 17 profesori au făcut aceste cursuri, scrie BBC.

Aceste cursuri  nu au ca scop înlocuirea măsurilor de securitate existente, ci le permit profesorilor și altor angajați ai unităților de învățământ să „oprească rapid violența” şi să “acorde primul-ajutor”.

Cum era de aşteptat, părerile sunt împărţite. În timp ce unii părinţi consideră că este o iniţiativă bună, alţii sunt de părere că introducerea armelor în școli crește și mai mult riscul ca un atac armat să aibă loc în interiorul unităților de învățământ.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net