Prinţul şi-a plimbat cei 80 de şoimi cu avionul

Ultima actualizare:

    Foto: Guliver, Getty images
Foto: Guliver, Getty images

Nu se uită la bani când vine vorba de şoimii lui! Un prinţ din familia regală saudită a spart o mulţime de bani pentru a închiria un avion de lux pentru cele 80 de păsări ale sale. Fiecare a avut scaunul său.

Majoritatea oamenilor nici nu ar putea visa să facă o plimbare cu o cursă aeriană de lux! În schimb, cei 80 de şoimi ai unui bogat prinţ saudit, al cărui nume nu a fost dat publicităţii,  s-au lăfăit într-o aeronavă confortabilă a companiei Etihad Airways.

Fiecare şoim a avut locul său în aeronavă
Fiecare şoim a avut locul său în aeronavă

Stăpânul lor a achitat suma de 312.500 de dolari (peste 1.308 milioane de lei), ca să se asigure că zburătoarele se simt cât se poate de bine. Pentru fiecare şoim, costul unui bilet a fost de 625 de dolari (circa 2.617 de lei). Păsările au avut fiecare scaunul său şi au fost însoţite doar de câţiva îngrijitori. Practic, ei au ocupat întreaga aeronavă de lux. Prinţul nu s-a mulţumit să-şi îmbarce şoimii la clasa economică, fiindcă nu ar fi putut să plaseze decât maximum şase păsări acolo. De asemenea, nu ar fi conceput să-i transporte în cuşti, la cală. Zburătoarele, care obişnuiesc să se ridice singure la înălţimi ameţitoare, au stat ca pe ghimpi când s-au văzut cu aripile legate. Nu au părut deloc încântate să fie purtate la 10.000 de metri înălţime de avion, chiar dacă acesta asigura cel mai mare confort pentru om. Imagini cu şoimii plimbaţi cu avionul au făcut înconjurul pământului. Acestea au fost date publicităţii de un prieten al pilotului pe reţelele sociale.

simeon stalpnicul png

Avioanele companiilor Etihad Airways şi Qatar Airways transportă adesea şomi pentru concursuri de vânătoare. Şoimăritul (vânătoarea cu ajutorul şomilor-n.r) este foarte popular în Orientul Mijlociu. În ţările arabe din regiune şoimii sunt păsări foarte preţuite. Şeicii cheltuiesc milioane de dolari pentru cumpărarea şi protejarea acestor păsări. În Dubai există şi unicul spital din lume dedicat şoimilor.

Click! spune

Şoimii sunt păsări răpitoare diurne cu lungimea între 25-30 cm, anvergura aripilor între 55-65 cm şi greutatea între 160 şi 220 g. Au o speranţă de viaţă de 11 ani. Şoimul nu e sociabil şi nu poate fi pedepsit, chiar şi persoanele de înalt rang se umilesc în faţa acestuia ca să-i poată cere ce vor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net