Povestea femeii care a provocat cea mai mare ceartă din Facebook

Ultima actualizare:

    Celebra rochie care a stârnit atâtea și atâtea controverse
Celebra rochie care a stârnit atâtea și atâtea controverse

Ne îndreptăm atenția spre un sătuc din Lancashire. Acolo, într-o casă modestă, stă pitită într-un dulap, învelită într-o pungă, Rochia. Cum adică, despre ce rochie este vorba?...

A fost una dintre cele mai mari dezbateri ce s-au purtat pe internet. Avea culoarea neagră cu albastru, sau albă cu auriu?

Cecilia Bleasdale, femeia care a cumpărat celebra rochie de la Roman Originals și i-a împărțit pe internauți în două tabere, povestește că pățania a cauzat tensiuni în sânul familiei sale.

Atunci când Twitter a publicat lista celor mai dezbătute subiecte din 2015, numai marile evenimente politice și primul zbor spre Pluto au generat mai multe comentarii decât subiectul culorii rochiei cumpărată de Cecilia pentru nunta fiicei sale Grace. Timp de câteva zile, de la finele lui februarie și la începutul lui martie, milioane de oameni de pe întreaga planetă se întrebau care este adevărata culoare a acestei rochii.

#lovewins, #blacklivesmatter, #thedress — a look back at the biggest hashtags of 2015. https://t.co/6DOgehkK7F pic.twitter.com/VDiQg5bfVE— masslivenews (@masslivenews) December 22, 2015

#lovewins, #blacklivesmatter, #thedress — a look back at the biggest hashtags of 2015. https://t.co/6DOgehkK7F pic.twitter.com/VDiQg5bfVE

“Nu sunt o persoană publică sau vreun blogger renumit. A fost foarte stresant pentru mine să trec peste această dezbatere. Mă gândeam tot timp ce avea să urmeze”, începe Cecilia să le povestească jurnaliștilor de la The Guardian.

La începutul lunii februarie, Cecilia și iubitul său, Paul Jinks, au plecat la cumpărături cu gândul de a cumpăra pentru fiica lor o rochie de nuntă. Ajunși în dreptul unui magazin dintr-un mall, Cecilia a găsit trei rochii expuse în vitrină iar vânzătoarea a lăsat-o pe femeie să le fotografieze. Până la urmă, Cecilia s-a hotărât și a cumpărat rochia de culoare neagră cu albastru. A dat pe ea 50 de lire sterline, adică aproximativ 300 de lei. Odată ajunsă acasă, Cecilia i-a arătat lui Grace pozele cu cele trei rochii și i-a spus că a cumpărat-o pe cea de-a treia.

Dialogul dintre cele două femei a fost fabulos!

Grace: “A, cea albă cu auriu?” Cecilia: “Nu. Cea albastră cu negru!” Grace: “Mamă, dacă tu crezi că rochia aceea e albastră, atunci ar trebui să mergi la doctor!”

Cecilia i-a arătat, apoi, imaginile iubitului său, Paul Jinks. În ciuda faptului că au fost amândoi la cumpărături, și Jinks a remarcat că rochia are culorile alb cu auriu.

Pentru că femeia era confuză și nu înțelegea dacă are sau nu o problem de vedere, a luat decizia să posteze imaginea cu rochia în cauză pe blogul său de pe platforma Tumblr. A doua zi, pe 27 februarie, începea marea dezbatere de pe internet.

#Thedress: ‘We had a falling-out’ https://t.co/k36SJ7mRSd— Aneska Zharkov (@AneskaZ) December 22, 2015

#Thedress: ‘We had a falling-out’ https://t.co/k36SJ7mRSd

În afară de publicitate, povestea rochiei nu i-au adus mari beneficii Ceciliei. Nu a câștigat niciun ban invocând dreptul de autor asupra pozei iar colegii săi de birou au fost prea puțin interesați de acest subiect. “Lucrez în domeniul serviciilor sociale, avem alte priorități acolo și nu suntem la curent cu ce se dezbate în mediile de socializare”, le-a spus Cecilia celor de la The Guardian.

Pe de altă parte, Cecilia și Paul au învățat câteva lucruri despre cromatică, despre percepția culorilor și arta fotografierii. Cei de la Roman Originals au vândut de-au rupt modelul de rochie care a stârnit un adevărat tsunami pe Facebok. I-au oferit femeii o rochie gratis dar, când Cecilia le-a făcut observație că poate ar fi meritat mai mult, au uitat să o mai sune.

Cecilia Bleasdale from Preesall, Lancashire, England, talks to Ellen DeGeneres about #TheDress that broke the ... http://t.co/LAtt6rpsPR— In Comedy (@incomedy) March 3, 2015

Cecilia Bleasdale from Preesall, Lancashire, England, talks to Ellen DeGeneres about #TheDress that broke the ... http://t.co/LAtt6rpsPR

La un moment dat, această poveste amuzantă se putea transforma într-o mică dramă de familie. Cecilia și Grace începuseră să se certe. “Am fost foarte supărate pentru că noi eram foarte apropiate. Acum suntem ok, pur și simplu nu mai abordăm acest subiect.”

#TheDress is blue and black. Fact.http://bbc.in/1JUCiPgPosted by BBC News on Friday, February 27, 2015

#TheDress is blue and black. Fact.http://bbc.in/1JUCiPg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
image
actualitate.net
image
actualitate.net