Primele imagini video de la cel mai extins transplant de față

Ultima actualizare:

    O echipă de medici din SUA a reușit să facă cel mai extins transplant de față din istorieFoto: Tech Insider
O echipă de medici din SUA a reușit să facă cel mai extins transplant de față din istorieFoto: Tech Insider

Pompierul american Patrick Hardison (41 de ani a fost ars grav în urma unui incendiu. A rămas cu fața mutilată și nu credea că se va mai simți din nou ca un om normal. În luna august a acestui an, el a primit un chip nou, în valoare de un milion de dolari. I s-a făcut cel mai extins transplat de față din istorie, iar acum este foarte mulțumit de cum arată.

Patrick Hardison era ars complet pe față. Nu mai avea buze, nas, pleoape și nici păr. A fost rănit grav în 2001, într-un incendiu care a avut loc în Mississippi (SUA). Bărbatul a acceptat să facă operația destul de riscantă, deși medicii i-au spus că șansele de reușită nu sunt extraordinar de mari. A primit o nouă față de la donatorul David Rodebaugh (26 de ani), care a murit în urma unui accident de bicicletă.

Operația a durat 26 de ore

Intervenția chirurgicală a fost condusă de profesorul Eduard Rodriquez și o echipă de medici din New York.  Înainte să i se facă transplantul de față, Patrick Hardison fusese operat de 70 de ori, însă doctorii nu reușiseră să îi reconstruiască complet chipul. La 14 august, mai mult de 100 de medici și asistente au asistat operația care a durat 26 de ore și care i-a redat o nouă față pompierului. Într-o înregistrare video publicată de Tech Insider, se explică toată procedura complicată.

Doctorii i-au îndepărtat fața donatorului, cu tot cu scalp, pleoape, frunte, câteva oase și mușchi. Venele, nervii și mușchii responsabili pentru controlarea clipitului au fost reconectați la noua față a lui Patrick. Doctorul Eduardo Rodriguez a coordonat echipa de medici de la Universitatea din New York, era cel de-al doilea transplant făcut de acesta. Hardison este capabil să clipească acum, după mai bine de 14 ani teribili în care nu a putut să facă acest lucru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
image png
gradinile fermecate ale dragonilor colaj facebook jpg
parasutism MapN jpg
dan bittman
Elevă la examen - simulare evaluarea nationala - subiecte FOTO Inquam / George Călin
image png
depresie, burnout jpg
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net