Primarul oraşului Seul a fost găsit mort. Park Won-soon a lăsat un mesaj pe post de testament

Ultima actualizare:

    Park Won-soon a fost găsit mortFoto: Getty Images
Park Won-soon a fost găsit mortFoto: Getty Images

Primarul capitalei sud-coreene Seul, Park Won-soon, a fost găsit mort, potrivit unui anunţ al poliţiei, după ce fiica acestuia l-a declarat dispărut, afirmând că a lăsat un mesaj ”ca un testament”.

După căutări care au implicat sute de poliţişti, cadavrul primarului a fost găsit la Mt Bugak, în nordul Seulului, în jurul miezului noapţii de joi spre vineri, aproape de unde a fost detectat ultima dată semnalul telefonului său, a precizat Agenţia de Poliţie Metropolitană din Seul, care nu a comunicat momentan cauza morții acestuia.

Agenţia de presă Yonhap a relatat că o fostă secretară a primarului a depus miercuri o plângere pentru presupuse incidente de hărţuire sexuală. Un oficial al poliţiei, Choi Ik-soo, a spus, fără să elaboreze, că a început o anchetă după ce a fost depusă o plângere penală împotriva lui Park.

Fiica lui Park l-a declarat dispărut la ora 17:17 p.m. (08:17 GMT) şi a spus că telefonul său era închis şi că acesta a lăsat un mesaj ”ca un testament”, a raportat Yonhap.

În calitate de primar al oraşului cu aproape 10 milioane de locuitori, Park a fost unul dintre cei mai influenţi politicieni din Coreea de Sud şi a jucat un rol important în răspunsul la pandemia coronavirusului.

Primarul era văzut ca un posibil candidat prezidenţial puternic din partea liberalilor, în alegerile prezidenţiale din 2022.

Descoperirea trupului său a avut loc după o căutare de o noapte întreagă într-una dintre cele mai muntoase şi pitoreşti părţi ale Seulului, la doar câteva minute de inima capitalei metropolitane, implicând sute de poliţişti care au folosit drone şi câini, conform News.ro.

În calitate de avocat în anii ‘90, Park a câştigat unul dintre primele cazuri din Coreea de Sud pentru hărţuire sexuală şi a susţinut cu fermitate cauza femeilor care au fost nevoite să lucreze în bordelurile militare din Japonia înainte şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când Japonia a ocupat Coreea.

Park a lăudat, de asemenea, femeile pentru curajul lor, după ce o serie de femei au acuzat politicieni puternici de infracţiuni sexuale, pe fondul mişcării #MeToo din 2018. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Imbatranire FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net