Prima broască fluorescentă din lume a fost descoperită în America de Sud

Ultima actualizare:

    Prima broască fluorescentă observată vreodată de cercetători Foto: Facebook/ Julian Faivovich
Prima broască fluorescentă observată vreodată de cercetători Foto: Facebook/ Julian Faivovich

Descoperire inedită în pădurile din America de Sud. Aici, s-a găsit recent o nouă specie de broască cu piele verde florescent, fiind primul caz cunoscut în lume de batracieni fluorescenţi.

Studiul, publicat în această săptămână în revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), ”modifică radical ceea ce se ştia despre fluorescenţa din mediul terestru”, spun autorii cercetării, scrie news.ro.

Descoperirea a permis oamenilor de ştiinţă să identifice noi compuşi fluorescenţi care pot avea aplicaţii în ştiinţă şi tehnologie, a subliniat cercetătorul argentinian Julian Faivovich.

”Ea ridică şi problema comunicării vizuale în rândul batracienilor”, a subliniat savantul sud-american, care a coordonat acest studiu, în laboratorul său de la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Buenos Aires.

”A fost incredibil să observăm acea fluorescenţă atât de intensă la acele broscuţe (Hypsiboas Punctatus) în captivitate”, a explicat cercetătorul argentinian, descriind acest ”fenomen fotobiologic”.

Oamenii de ştiinţă s-au întrebat mai întâi dacă fenomenul ”putea fi asociat cu viaţa în captivitate”, înainte de a îl observa însă, apoi, şi în mediul natural.

”Aceasta este prima broască fluorescentă observată vreodată de cercetători”, a adăugat Carlos Taboada, coautor al studiului.

”Fluorescenţa în organisme naturale este frecventă la speciile acvatice, la anumite insecte, dar ea nu a fost niciodată observată până acum la amfibieni”, a subliniat Maria Lagorio, specialistă în studii despre fluorescenţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net