Tatăl Președintelui Comisiei Europene a fost nazist. Ce secrete mai ascunde

Ultima actualizare:

    Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei europeneFoto Getty
Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei europeneFoto Getty

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei europene, a fost portretizat de presa tabloidă britanică ce a susținut ieșirea Marii Britaniii din UE așa cum nu l-ați mai văzut vreodată. A renunțat la funcția de premier al Luxemburgului după ce a fost acuzat de spionaj, tatăl și socrul său au fost naziști și obișnuiește să bea coniac la micul dejun - mai mult decât ar trebui.

Președintele Comisiei Europene (61 de ani) a fost acuzat în nenumărate rânduri că este responsabil pentru determinarea Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, relatează DailyMail.co.uk. Acesta însă nu este nici pe departe primul scandal de proporții în care este implicat. 

Se îmbăta înainte de întrunirile oficiale

În anul 2013, un tabloid luxemburghez a publicat pe prima pagină un articol în care se spunea despre Jean-Claude Juncker că băuse mai multe pahare cu diverse băuturi alcoolice în doar două ore chiar înainte de a participa la un eveniment oficial. 

Existau chiar zvonuri că politicianul obișnuiește să bea la micul dejun coniac, ceva mai mult decât ar trebui, iar până la prânz acesta abia dacă este capabil să rostească niște fraze coerente.

A fost acuzat de spionaj

El a fost premier al Luxemburgului timp de 18 ani, dar a fost nevoit să renunța la funcție după ce a fost implicat într-un scandal în care era acuzat de spionaj față de anumiți membri ai familiei regale. După acest episod sumbru din viața lui, Juncker s-a alăturat Comisiei Europene. De altfel, spionajul nu este deloc un aspect nou al societății luxemburgheze. Țara are 545.000 de locuitori și s-au găsit dovezi care arată că au fost spionați 300.000 dintre acești cetățeni. 

Tatăl și socrul său erau naziști

Mai sunt desigur și alte secrete pe care Juncker nu ar dori să le aducă prea mult în atenția publicului, mai ales când vine vorba de familia sa și de legăturile cu Partidul Nazist. Tatăl său, Joseph, a fost un entuziast recrut al naziștilor - unul dintre cei 10.000 de luxemburghezi după ce au fost în mare parte forțați să-l servească pe Hitler după ce țara a fost cucerită. Joseph a luptat pe frontul din Ucraina, alături de alți 2.800 de concetățeni de-ai săi care nu susțineau cauza, dar au fost implicați într-un conflict care nu era al lor. 

Socrul lui Juncker a fost însă un și mai mare susținător al Partidului Nazist. Înainte de război fusese profesor, dar când au sosit naziștii, a devenit brusc un îndârjit simpatizant al lor și a lucrat la aparatul de propagandă. Printre aberațiile pe care le debita a promovat și interzicerea vorbirii limbii franceze - într-o țară care era bilingvă. 

Juncker nu trebuie judecat în funcție de familia din care provine, dar au existat unele aspecte care te face mai reticent față de viziunile sale. În 2011 el a afirmat că ar fi preferat "dezbaterile secrete" când vine vorba de politica monetară.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net