Preoţii Moscovei o acuză pe candidata la președinția Moldovei că e stearpă

Ultima actualizare:

    Marchel e episcop de Bălţi şi Făleşti şi se află în subordinea Patriarhiei Moscoveifoto: publika.md
Marchel e episcop de Bălţi şi Făleşti şi se află în subordinea Patriarhiei Moscoveifoto: publika.md

Ce au în comun preşedintele Klaus Iohannis şi Maia Sandu, candidata proeuropeană la președinția Republicii Moldova? Cei doi nu au copii, iar acest lucru a fost folosit împotriva lor în campania electorală.

Candidatul socialist Igor Dodon este câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Acesta se va confrunta cu Maia Sandu, reprezentanta Partidului Acțiune și Solidaritate, în turul doi de scrutin.


    Igor Dodon și Maia Sandu îi cheamă pe moldoveni din nou la urne, pe 13 noiembrie
Igor Dodon și Maia Sandu îi cheamă pe moldoveni din nou la urne, pe 13 noiembrie

Cum era de aşteptat au şi început atacurile la adresa Maiei Sandu. Un controversat preot subordonat Patriarhiei Moscovei a spus că aceasta ar fi “stearpa” pentru că nu are familie si copii. Episcopul Marchel a continuat atacul suburban lansat joi seară de candidatul pro-rus Igor Dodon, care a insinuat ca Maia Sandu ar face parte dintr-o minoritate sexual, scrie hotnews.ro.

Ce a declarat Episcopul Marchel

„Avem de ales un pre­șe­din­te din două can­di­da­tu­ri. Un creș­tin sau un necreș­tin. Un patri­ot sau un nepa­tri­ot. ... Des­pre ati­tu­di­nea unui can­di­dat, Igor Dodon, pe care-l cre­dem creș­tin și patri­ot, nu o să vor­besc mult, pen­tru că e nor­mal să ai o ati­tu­di­ne față de bise­ri­că, cre­din­ță și valo­ri­le națio­na­le, așa cum o are el. Dar des­pre ati­tu­di­nea dnei San­du, al doi­lea can­di­dat care aspi­ră la func­ția de pre­șe­din­te… Ati­tu­di­nea ei față de mora­li­ta­tea creș­ti­nă, față de cură­țe­nia sufle­teas­că, față de tot ce este sfânt pare să fie abă­tu­tă mult de la axa nor­ma­li­tă­ții. Anu­me asta ne-a scos din case­le noas­tre, ca să venim să ne împăr­tă­șim cu îngri­jo­ra­rea noas­tră cu dvs.”, a declarat Machel alaturi de alti trei preoti, citat de ZiarulNational.md.

Firea l-a atacat pe Iohannis că nu e un bun familist

Atacul preotului moldovean aminteste de cel al Gabrielei Firea la adresa lui Klaus Iohannis în alegerile prezidentiale din 2014. Pe atunci, purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Gabriela Firea, a lansat un atac la candidatul ACL, Klaus Iohannis, din cauza faptului că acesta nu are copii.

''Din punctul meu de vedere, a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci şi a avea copii... Nu eşti un om complet fără să creşti un copil şi consider că, din greşeală, domnul Klaus Iohannis a spus ce gândea atunci când a afirmat că, neinvestind în educaţia copiilor, a investit în imobiliare. Într-un fel, pune mai mult preţ pe investiţia în imobiliare decât în educaţia copiilor'', a declarat Gabriela Firea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net