Premierul maghiar a publicat imagini cu Ungaria Mare pe Facebook. Reacţia dură a MAE

Ultima actualizare:
Premierul Orban a publicat o imagine cu insigne cu Ungaria Mare
Premierul Orban a publicat o imagine cu insigne cu Ungaria Mare

Premierul conservator al Ungariei, Viktor Orban, a postat o serie de fotografii cu simboluri ale aşa-numitului "Ţinut Secuiesc" şi "Ungariei mari", după ce a participat sâmbătă la Universitatea de Vară "Tusványos" de la Băile Tuşnad.

Viktor Orban a postat pe propria pagină de Facebook o serie de fotografii făcute în zona în care s-a desfăşurat Universitatea de Vară "Tusványos" de la Băile Tuşnad, potrivit mediafax.ro.

Printre imaginile difuzate de Viktor Orban din zona vizitată sunt unele cu insigne metalice şi de lemn ale "Ungariei mari" şi ale aşa-numitului "Ţinut Secuiesc".


    Premierul Orban a publicat o imagine cu insigne cu Ungaria MareFoto: Arhiva personală
Premierul Orban a publicat o imagine cu insigne cu Ungaria MareFoto: Arhiva personală

MAE: "Promovarea a acestor simboluri este complet inacceptabilă"

Ministerul român al Afacerilor Externe a publicat un mesaj pe pagina de Facebook în care precizează că o astfel de imagine nu ajută pentru restabilirea unui climat de încredere între ţara noastră şi Ungaria. 

"Promovarea, personal de către premierul ungar, a acestor simboluri revizioniste, complet inacceptabile şi contrare spiritului Tratatului de înţelegere, cooperare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Ungară din 1996, Declaraţiei privind cooperarea şi parteneriatul strategic româno-ungar pentru Europa în secolul XXI din 2002 şi ordinii constituționale din România, nu contribuie nicidecum la «eficientizarea» relației româno-ungare sau la restabilirea unui climat de încredere, așa cum își propunea, cu numai o zi în urmă, premierul ungar.Atâta vreme cât partea ungară nu dovedeşte neîndoielnic că este dispusă să respecte parametrii politico-juridici definiți de comun acord de România şi Ungaria în documentele sus-menționate, relația bilaterală nu va putea deveni cu adevărat echilibrată şi construită pe încredere reciprocă. România – în ce o priveste – este deschisă și dorește ca dialogul bilateral să se dezvolte, însă în strictă conformitate cu acești parametri, în beneficiul cetățenilor celor două țări, ca state membre ale UE și Aliați în NATO", a fost mesajul MAE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net