Premieră medicală! Au folosit organe de la o fetiţă de 6 zile pentru a salva două vieţi

Ultima actualizare:

    Bebelușii care suferă de boli foarte grave, în stadiu terminal, sunt fotografiați cu părinții, în spitalFoto: Adevărul
Bebelușii care suferă de boli foarte grave, în stadiu terminal, sunt fotografiați cu părinții, în spitalFoto: Adevărul

Medicii britanici au realizat primul transplat de la un nou născut din Marea Britanie.

Printr-o procedură descrisă ca fiind revoluţionară, rinichii şi celule din ficatul unei fetiţe de doar şase zile au fost folosite pentru a salva doi pacienţi, conform bbc.com.

Bebeluşul s-a născut cu grave probleme de sănătate. Potrivit testelor medicale, creierul fetiţe nu primise suficient oxigen înainte de naştere şi era profund afectat. Micuţa, născută în Londra, nu se mişca spontan, nu răspundea la stimuli şi avea pupilele fixe şi dilatate. 

Părinţii au fost de acord, după ce au discutat cu mai mulţi doctori şi consilieri, să doneze organele fetiţei. Identitatea lor a rămas însă necunoscută. 

Rinichii, care aveau 5 cm lungime, au ajung la un pacient cu insuficienţă renală. Alte informaţii privind pacienţii nu au fost oferite.

"Realitatea tristă e că, pentru ca toţi cei care au nevoie de un transplant să primească organul necesar, mai mulţi părinţi ai căror copii mor trebuie să semneze actele de donare", a explicat medicul James Neuberger. 

Medicul Gaurav Atreja, care a luat parte la procedură, a povestit că: "A fost un lucru pozitiv pentru familie, s-au folosit de o experienţă negativă pentru a face bine". 

Transplante de organe de la nou-născuţi sunt realizate în Statele Unite, Germania şi Australia, însă lucrurile merg mai greu în Marea Britanie. Medicii nu au voie să declare un bebeluş mai mic de două luni ca fiind în moarte clinică. Totuşi, organele prelevate de la nou-născuţi sunt necesare pentru copiii sunt doi ani, în cazul cărora dimensiunea organelor e esenţială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net