Povestea studentei Lidia Drăgescu, de 23 de ani, şochează întreaga lume

Ultima actualizare:

    Frumoasa ieşeancă a lăsat două bilete de adioFoto: Poliţia londoneză
Frumoasa ieşeancă a lăsat două bilete de adioFoto: Poliţia londoneză

Era frumoasă, deşteaptă şi totuşi viaţa sa era un chin! Românca Lidia Drăgescu, de 23 de ani, s-a aruncat de la peste 30 de metri înălţime, în catedrala St Paul din Londra şi a murit pe loc.

Lidia Drăgescu se mutase acum 5 ani împreună cu părinţii din Iaşi în Marea Britanie. Locuia împreună cu mama ei, Isabela, fostă jurnalistă de 44 de ani, şi fratele său, Vlad, în cartierul Romford din estul extrem al Londrei. Frumoasa Lidia ducea o viaţă normală şi avea în faţă un viitor strălucit. Era licenţiată în afaceri şi se înscrisese la a doua facultate, de ştiinţe biomedicale, visând să devină neurochirurg. În plus, deţinea împreună cu mama sa o companie de recrutare de forţă de muncă, numită KOD Services. Nimeni nu şi-ar fi putut imagina tragedia care a urmat. Lidia era pasionată de patinaj artistic şi de cărţile scriitorului Dan Brown. De asemenea era fascinată de catedrala St Paul, unde avea să-şi găsească sfârşitul miercuri, 11 octombrie. În ziua nenorocirii, la ora 9.00, şi-a luat „la revedere” de la mama ei, fără să trezească vreo bănuială că avea să-şi pună capăt zilelor. Nimeni nu şi-ar fi închipuit că ce va urma. Numeroşii turişti care se aflau în faimoasa catedrală construită în secolul XVII au asistat neputicioşi şi îngroziţi la scena în care frumoasa Lidia s-a prăbuşit în gol peste balustrada de la balconul Galeriei şoaptelor, de la peste 30 de metr înălţime.


    Galeria Şoaptelor, din catedrala St Paul, de unde s-a aruncat Lidia, sitată la peste 30 de metri înălţimeFoto: afp
Galeria Şoaptelor, din catedrala St Paul, de unde s-a aruncat Lidia, sitată la peste 30 de metri înălţimeFoto: afp

Ţinea strâns în mână două bilete în limba română. Unul era destinat mamei sale: „Mamă, îmi pare rău că te supăr astfel. Ar fi normal să te superi, dar nu o fă pentru mine. Sunt acum într-un loc mai bun. Am făcut asta pentru mine ca să scap. Tot trecutul şi prezentul îm fac capul greu. Va fi foarte greu fără mine, dar după asta vei fi bine pentru tine. Gândeşte-te că sunt bine acum. Îţi spun cât de mult de iubesc. Îmi pae rău, dar trebuie să scap, abia aştept să văd ce e dincolo. Ie iubesc, rămâi cu bine şi ne evdem când vei îmbătrâni. Ai grijă de tine. Mulţumesc pentru tot”. În celălat bilet, Lidia s-a adresat celor care aveau să asiste la sinuciderea ei: „Celor care m-au văzut astfel, îmi pare rău, oamenii nu ar trebui să vină ca să vadă un cadavru când vin aici. Îmi pare rău să vă arăt acest aspect urât, vă rog plecaţi şi trăiţi-vă vieţile fericiţi”. Mama ei, Isabela Drăgescu, este zdrobită de durere: „Nu mai am lacrimi. A fost cea mai frumoasă fiinţă umană, cea mai bună fiică şi cel mai bun prieten”, a spus aceasta. „A fost perfectă, pură, un înger care iubea catedrala St Paul. Se ducea acolo când se simţea singură şi nefericită. Vizita catedrala cel puţin o dată pe săptămână. Era locul ei preferat din oraş. O vreau înapoi, era prea tânără ca să moară, avea toată viaţa în faţă”, a adăugat ea. Pentru Lidia, lumea era “un loc rău pentru a trăi. Avea o inimă bună şi un suflet din altă lume. Era frumoasă, inteligentă şi blândă”, a spus familia sa, dezvăluind că suferea pentru că nu-şi putea face prieteni. Scria poezii sub pseudonimul Lydia Black, într-unul dintre poeme, intitulat “Claudia”, vorbea despre “un suflet mai bun decât toate celelalte”.

.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net