Povestea românului care a condus 3.000 km cu cadavrul soției pe bancheta din spate a mașinii

Ultima actualizare:

    Ioan Șoma a condus 3.000 km cu cadavrul soției pe bancheta din spate a mașinii
Ioan Șoma a condus 3.000 km cu cadavrul soției pe bancheta din spate a mașinii

A reușit să șocheze toată România după ce a călătorit peste 4.000 de km, din Portugalia până în România, cu cadavrul soției pe bancheta din spate. Ioan Șoma (54 de ani) i-a pus o pernă sub cap și două pături pe ea și a spus tuturor că doarme.

Până la frontiera din Ungaria nimeni nu l-a oprit, iar la Nădlac a prezentat polițistului de frontieră actele și a susținut că soția doarme, fiind lăsat să intre în țară fără probleme.

Omul spune că femeia dorea foarte mult să fie înmormântată în România, în satul Jupa din Caraș-Severin, alături de tatăl său și că de aceea a făcut acest efort supraomenesc pentru a ajunge să o înmormânteze lângă tatăl său, cum și-a dorit. Asta pentru că și-a iubit soția, care, spune el, îl cam cicălea și îl trata de sus.

Sâmbătă o zi relaxată în familie s-a transformat într-un coșmar. Bărbatul își cumpărase o sticlă de vodcă, iar femeia vreo opt sticle de bere, dar a băut și un pahar de vodcă cu soțul. Din discuții și povești s-a ajuns la șicane și reproșuri, ba chiar la ceartă. Șoma și-a amintit că o văzuse când flirta cu un vecin prin curte chiar cu câteva zile înainte, ea îl acuza de alcoolism și relații extraconjugale și așa s-a ajuns la o ceartă de proporții. Ioan Șoma a luat un cuțit și i l-a înfipt în spate.

A ţinut cadavrul soției pe bancheta din spate
A ţinut cadavrul soției pe bancheta din spate

”E un eveniment nefericit, nedorit, clientul meu a recunoscut, mai multe nu avem de declarat acum…” ne-a spus avocatul bărbatului, Radu Ciulei.

Lovitura i-a secționat femeii aorta și i-a împuns plămânii, iar criminalul susține că a dorit să sune la Salvare, dar Dana, soția sa, nu a vrut ajutorul lui și i-ar fi scos cartela SIM din telefon. După mai multe insistențe să sune la salvare sâmbătă noapte, Șoma s-a dus la culcare și, pentru că băuse, a adormit foarte repede.

Abia dimineața și-a făcut griji, când a văzut că soția sa Dana nu e lângă el în pat. Speriat, a căutat-o și a găsit-o fără suflare, căzută pe podea. Nu a anunțat autoritățile, ci a dat fuga la un service auto să-și facă verificarea mașinii. Abia a doua zi și-a sunat cumnatul, care lucra la Londra și i-a spus că sora sa murise. Omul a luat telefonul ca pe o glumă și a închis, moment în care Șoma s-a decis să-și urce soția în mașină și să plece spre România.

”L-am sunat luni, pe la 11.00 pe Marius și i-am spus că sora lui e moartă, dar nu i-am povestit cum a murit”, le-a declarat Șoma judecătorilor.

Abia marți, a doua zi, fratele din Londra și-a sunat sora, ocazie cu care cumnatul i-a povestit cum a ucis-o și l-a rugat să o anunțe și pe soacra lui. ”Am plecat spre Spania, Franța, Italia, Austria și Ungaria” spune Șoma, refăcând itinerarul de groază. Patru zile i-au fost necesare să ajungă abia joi noaptea în punctul de trecere al frontierei Nădlac. ”Am vrut să-i spun vameșului că soția e moartă, eram deja în România, dar până să mă decid el mi-a dat actele înapoi și atunci am plecat” își amintea Șoma la proces. De cum a parcat în Caransebeș vecinii au anunțat poliția și omul a fost reținut, acesta recunoscându-și faptele.

Momentul în care s-a aflat că femeia era moartă
Momentul în care s-a aflat că femeia era moartă

”Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin a decis arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, acesta declarând contestație sentinței ce i-a fost comunicată”, ne-a declarat judecătorul Gabriela Stuparu, vicepreședintele Tribunalului Caraș-Severin

Ioan Șoma are 54 de ani, este din cartierul-sat Jupa al municipiului Caransebeș, fiind de meserie tinichigiu auto. În urmă cu 14 ani se căsătorise cu Dana și, la scurt timp, au plecat în Portugalia, pentru a face bani. În ultimii ani relația cu Dana a început să șovăie și au discutat de mai multe ori de divorț. Șoma chiar i-a dat bani soției să intenteze divorț dar, cum ea nu mai lucra de câțiva ani, a refuzat să bage acțiunea de divorț.

Deși spune că s-au înțeles precum ”Tom & Jerry” Ioan Șoma spune că și-a iubit soția și că totul a fost un accident involuntar. Acum spune că tot ce-l interesează este să o înmormânteze lângă tatăl ei și chiar a cerut imperios judecătorilor să fie lăsat să-și înmormânteze soția. Înainte de a intra în camera de consiliu, Șoma le-a povestit polițiștilor că unul dintre motivele crimei era faptul că soția sa, Dana, îi lua toți banii, fără ca el să știe de soarta lor, dar și puțină gelozie.

Am iubit-o! După toate, ea a rămas lângă mine, nu m-a părăsit…” își amintea el în sala de Tribunal. Nu și-a dorit să o omoare dar ”iubirea n-a mai putut să înfrângă starea de tensiune dintre noi”, spunea el. Inițial s-a gândit să o incinereze în Portugalia, apoi să îi aducă cenușa în țară dar, cum toți banii erau la Dana, el nu avea bani nici de incinerat. Așa că, zicea el, singura soluție viabilă era drumul pe bancheta din spate. ”Nu aveam bani destui, așa că cei 4.000 de km i-am parcurs evitând autobanda, căci aceasta ar fi trebuit plătită iar puținii bani pe care îi aveam aș fi dorit să-i folosesc în țară, îngropând-o lângă tatăl ei” a povestit Șoma.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net