Povestea oripilantă a unei tinere atacate cu acid sulfuric

Ultima actualizare:

    Reshma Quereshi a fost atacată cu acid sulfuricFoto: upworthy.com
Reshma Quereshi a fost atacată cu acid sulfuricFoto: upworthy.com

Reshma Quereshi (16 ani) a fost mutilată în anul 2014, după ce cumnatul ei a arunca acid sulfuric pe ea, după ce sora femeii s-a decis să-l părăsească. Primul spital la care s-a dus Reshma nu a primit-o, spunându-i că este problema poliției nu a medicililor, o decizie care a lăsat-o pe tânără fără ochiul stâng.

Reshma Quereshi a suferit numeroase intervenții chirurgicale pentru reconstruirea estetică a feței și mai are multe operații de făcut, dar și un drum extrem de lung spre recuperare, potrivit stuff.co.nz.

„Mă doare capul. Mă doare scalpul. Mi-au luat piele de pe tot corpul pentru a-mi reconstrui fața”, a spus Quereshi într-un intervi acordat PRI.

Atunci când iese pe stradă, Reshma este conștientă de fiecare privire pe care i-o aruncă trecătorii. Pe lângă suferința fizică, tânăra este chinuită de cruzimea oamenilor care o batjocoresc prin privirile lor. Cu toate acestea, cu ajutorul altor supraviețuitori și al familiei ei, Quereshi vrea să își spună povestea. 

Tânăra a făcut un tutorial de machiaj, publicat pe Youtube, despre cum poți obține buzele roșii perfecte. După lecția de frumusețe, Reshma Quereshi le spune internauților că rujul roșu este la fel de ușor de cumpărat precum acidul și le spune oamenilor să semneze o petiție online, pentru interzicerea vânzării de acid sulfuric. 

În anul 2014, același an în care a fost desfigurată Reshma Quereshi, au avut loc 309 alte atacuri cu acid în India. Activiștii susțin că acestea sunt doar cele înregistrate la poliție și că sute alte de victime rămân anonime.

Videoclipul lui Reshma a strâns peste 1.8 milioane de vizualizări, iar petiția pentru limitarea vânzării de acid sulfuric a stâns peste 273.000 de semnături. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net